Çalık, ''Kılıçdaroğlu 9-0'ı erken almak taraftarı''

Çalık, ''Kılıçdaroğlu 9-0'ı erken almak taraftarı''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Kemal Kılıçdaroğlu ikide bir 'Erken seçim yapalım.' diyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Dolayısıyla 8-0'dan sonra bizim hedefimiz 9-0'ı almak. Kılıçdaroğlu 9-0’ı erken almak taraftarı. Dolayısıyla dokuzuncu kere kaybettikten sonra ne yapacağını merak ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kemal Kılıçdaroğlu ikide bir 'Erken seçim yapalım.' diyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Dolayısıyla 8-0'dan sonra bizim hedefimiz 9-0'ı almak. Kılıçdaroğlu 9-0’ı erken almak taraftarı. Dolayısıyla dokuzuncu kere kaybettikten sonra ne yapacağını merak ediyoruz." dedi.

Çeşitli temasları nedeniyle Erzurum'da bulunan Çalık, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, yüksek gerilim hattına takılan güvercini kurtarırken akıma kapıldığı için 2 kolu kesilen 16 yaşındaki çoban Ramazan Taşdemir'i Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ardından AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, "Asya'yı Avrupa'ya bağlayan İpek Yolu'nun Taç Mahal'i" olarak tanımladığı Erzurum'da olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Türk siyasi tarihinde 2001'in "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." diye başladıkları tarih olduğunu belirten Çalık, "O günden bugüne hedefler koyduk. 2023 hedefi dediğimizde herkes döndü bize baktı. 2023'e hayal kuruyorlar dediler. Allah izin verirse emin adımlarla gidiyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndaki ilk heyecan gibi 2023'e de aynı heyecanla gidiyoruz." dedi.

Çalık, 2019 yılının Türkiye siyasi tarihi için çok ciddi manada öneme sahip olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Onun için 2019’a giderken AK kadrolarımızla, teşkilatlarımızla bundan önce nasıl çalıştılarsa bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Geriye doğru dönüp baktığımıza çok güzel hizmetler yaptığımız biliyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Yedi değil, yetmiş yedi düvelle mücadele ediyoruz. İçeride terör örgütleri, dışarıda uluslarası güçlerle hep birlikte mücadele ediyoruz. Tam 16 yıldır birlikte yürüdük ve ağladık. En meşakkatli zamanlarda birlikte yol aldık. Nasıl bir Türkiye'de yaşadık 15 yıldır hepimiz biliyoruz. Parti kapatmalarından, 15 Temmuzlara, darbe girişimlerine, 17-25 Aralık sürecinden ihanet şebekesine kadar nasıl Türkiye'yi ele geçirmek istedikleri konusunda hepiniz benden fazla bilgiye sahipsiniz."

Eski Türkiye'de darbelerin, hortumlamaların, sağlık skandallarının, ekonomik krizlerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların yaşandığına işaret eden Çalık, böyle bir Türkiye'yi devraldıklarını ama asla enkaz edebiyatı yapmadıklarını anlattı.

Ana muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yönelik tutumlarını da eleştiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ülkemizde adında halk parti olan bir ana muhalefet partisi var. Böyle yüzyıllık bir parti olacaksınız, yüzyıllık bir partinin genel başkanı olacaksınız ve kalkacaksınız Gazi Mustafa Kemal'in ölüm yıl dönümünde Atatürk'ün kemiklerini sızlatacaksınız. Gazi Mustafa Kemal'in koltuğunda oturan Cumhurbaşkanına siz hadsizce diktatör yaftasını yapıştıracaksınız. Bu millet kendisinin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanına bu yaftaları yapıştıranlara sandıktan gereken cevabı verecektir. Dün CHP’nin grup başkanvekili çok güzel kendilerini tarif etmiş. Sunucu soruyor, 'Kemal Kılıçdaroğlu girdiği her seçimi kaybetti. 8-0 sonuçla siz milletin karşısına nasıl gideceksiniz?' diyor. Onlar dönüyor 'Bu millet bizi şimdiye kadar '3D' ile imtihan etti. Şimdi bundan sonra yavaş yavaş bizi anlamaya başladı.' diyor. CHP'nin bulunduğu pozisyonu grup başkanvekili milletin kendilerini nasıl algıladıkları cümlelerle ifade ediyor. Kendileri dibi bulmuş, yerle bir olmuş ve her gün milleti kandırmak için cümleler sarf ediyorlar."

Çalık, CHP’nin üst düzey yetkilisinin bir açıklamasında "Milletimiz bizi eskiden darbeci ve dinsiz bilirdi." dediğini hatırlatarak, "Siz milletin değerlerine saygı göstereceksiniz, milletin karşısında duran darbecilerin yanında durmayacaksınız. Siz 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' demeyeceksiniz. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacaksınız, gazilerimizin gözyaşlarını döktürmeyeceksiniz. Kemal Kılıçdaroğlu ikide bir 'Erken seçim yapalım.' diyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Dolayısıyla 8-0'dan sonra bizim hedefimiz 9-0'ı almak. Kılıçdaroğlu 9-0’ı erken almak taraftarı. Dolayısıyla dokuzuncu kere kaybettikten sonra ne yapacağını merak ediyoruz." diye konuştu.

Çalık, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ve Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Palandöken ilçesindeki Ahmet Hamdi Tanpınar Bilgi Evi'ne giderek öğrencilerle sohbet eden Çalık, kuyumcular çarşısında esnaf ziyaretinde bulundu.

Çalık, ardından Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer'in ailesini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bakmadan Geçme