Çalık, Hep birlikte emin adımlarla 2023'e yürüyeceğiz

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhur İttifakı'nın önemli bir yol yürüdüğünü ifade ederek, '15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle birlikte başlatmış olduğumuz yol yürüme çalışması ilk günden beri devam ediyor.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhur İttifakı’nın önemli bir yol yürüdüğünü ifade ederek, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle birlikte başlatmış olduğumuz yol yürüme çalışması ilk günden beri devam ediyor. ‘Yenikapı ruhu’ olarak cumhurun ittifakıyla çok önemli bir yol yürümeye başladık. Hep birlikte emin adımlarla 2023’e yürüyeceğiz” dedi. 

Milletvekili Çalık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın göreve geldikleri ilk gün kendilerini arayarak ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiğini belirtti.

Samanlı, pandemi süreci ve meclis çalışmalarının ardından Çalık’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Milletvekilimizi Malatya’mız için bir değer olarak görüyoruz. Malatya’yla ilgili sorunların çözümünde öncülük yaparak, önayak oldu, yerinde müdahalelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Malatya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın Yenikapı ruhuyla dimdik ayakta durmaya devam ettiğini dile getiren Samanlı, “Her kulvarda, her koşulda sürekli birlik ve beraberlik içerisinde gerek Türkiye gerekse de Malatya’da istişare yapmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’nı dimdik ayakta tutmak için elimizden geleni siyasiler olarak yapmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’ya görevinde başarılar diledi.

Milletvekili Çalık, siyasetin uzun soluklu bir kulvar olduğuna dikkat çekerek, “Bu uzun soluklu kulvarda da Mesut Samanlı başkanımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin farklı kademelerinde ocak kültürüyle yetişti. O günden bugüne de çizgisini değiştirmeden, ülkücü camianın liderliğini yaparak, ocak kültürüyle de devamını sağlayarak bugün Malatya’mızda Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini yürütüyor” dedi.

Cumhur İttifakı’nın önemli bir yol yürüdüğünü kaydeden Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle birlikte başlatmış olduğumuz yol yürüme çalışması ilk günden beri devam ediyor. ‘Yenikapı ruhu’ olarak cumhurun ittifakıyla çok önemli bir yol yürümeye başladık. O günden itibaren de Cumhur İttifakı hem yerel hem genel hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok uyumlu; yerli ve milli duran herkesle yol yürümeye devam etti. Hepimizin ortak hedefleri; ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız. Yerli ve milli duran bütün unsurlarla beraber yürüdüğümüz gibi Türkiye’nin bayrağına, ezanına, toprağına göz dikenin de tamamen karşısında durmaya da devam edeceğiz. Terör örgütleriyle mücadeleye birlikte devam ediyoruz. FETÖ, DHKP-C ve PKK’yla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de adına yakışır devlet bilinci ve kültürüyle hem teşkilat mensuplarına hem de milletimize Cumhur İttifakı’nın önemini vurgulayan cümlelerle, ittifakımıza çok güçlü destekler veriyor. Mecliste ortak ahenkli çalışmalarımız devam ediyor. Yerelde de uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu ile beraber AK Partili milletvekillerimiz ve yöneticilerimizle Malatya’mızı, ülkemizi istişare ediyoruz ve beraberce memleketimiz için ortak çalışmalar yapıyoruz. Hep birlikte emin adımlarla 2023’e yürüyeceğiz.”

Türkiye’nin önemli ve tarihi bir süreçten geçtiğini dile getiren Çalık, “24 Temmuz’da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl sonra ilk namaz kılındı. 86 yıldır zincirlere mahkum edilmiş ve müze olarak herkesin para vererek girdiği mekanı, aslına uygun bir şekilde yeniden açmak Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun milleti ve çalışma arkadaşları olarak bizlere nasip oldu. Ayasofya Camisi zincirlerinden kurtularak, özgürlüğüne kavuşmuş vaziyette. Ayasofya Camisinin müze ilan edilmesinden sonra Türkiye’de bütün inananlar yüreklerinden bir acı yaşadı. Ayasofya Camisinin 86 yıl sonra özgülüğüne kavuşması hepimiz için çok önemli bir Kızılelmaydı. Müslüman camiamıza, ümmetimize hayırlı uğurlu olsun. Ayasofya Camisi 7/24 sadece Müslümanlara değil bütün inananlara, Hristiyanlara da açık olacak. Oraya gidip, müze olarak ibadethaneleri ziyaret etmenin doğru olmadığını hepimiz çok net biliyoruz. Hele de fethin sembolü olan Ayasofya’ya müze olarak gitmek hepimizin yüreğini acıtıyordu. Buna vesile olan Cumhurbaşkanımızdan, Allah binlerce kere razı olsun. Ve yol arkadaşlığımızı Yenikapı ruhuyla başlatıp, devam ettiren kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme