Çalık Kuluncak'a yatırımlarımız sürüyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Özur Çalık, 27,6 kilometrelik Kuluncak-Hekimhan bağlantı yolunun yarım kalan 5,7 kilometrelik kısmının tamamlanması için yapım ihalesinin 26 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Çalık, beraberinde Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, MHP Kuluncak İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ile birlikte ilçe merkezindeki esnafları tek tek işyerlerinde ziyaret ederek, sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi.
Kuluncak Kaymakamı Alparslan Sözen’i ziyaret ederek ilçedeki yatırım ve  prjoe talepleri konusunda istiarede bulunan Çalık, daha sonra  Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ile birlikte ilçedeki mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile istişare toplantısı düzenledi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ VERDİ

Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen ve sorularını cevaplandıran Çalık, istiare toplantısında yaptığı konuşmada Hekimhan-Kuluncak Karayolu’nun kalan 5,7 kilometrelik kısmının 26 Ağustos’ta ihale edileceğini açıkladı. Çalık şöyle konuştu: “Kuluncak-Hekimhan arası yol 27,6 kilometre uzunluğunda ve 2019 yılı sonunda 21,9 kilometresi tamamlanmıştı. Geri kalan 5,7 kilometresi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yolun tamamlanması için 26 Ağustos 2021 tarihinde ihale düzenlenecek. Kuluncak ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.”

“KULUNCAK GENÇLİK MERKEZİNİN İHALESİ YAPILDI”

Çalık, ilçede yapımı devam eden Karaçayır Göleti’nin yaklaşık maliyetinin 22 milyon TL olduğunu ve yüzde 50 oranında fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığını aktararak, göletin gövde ikmalinin 2022 yılında tamamlanmış olacağını belirtti. Çalık, Alvar, Kızılhisar ve Karıncalık Göletlerinin ise planlama aşamasında ve incelemelerinin devam ettiği bilgisini paylaştı. Çalık, Kuluncak ilçesine içerisinde mini havuzu, kütüphanesi, sosyal alan, dinlenme odaları, konferans salonu, okuma salonları bulunan bir Gençlik Merkezi’nin de kazandırılacağını ve ihalesinin tamamlandığını kaydetti. Milletvekili Çalık, Kuluncak ilçesinin doğalgaza kavuşturulması için başlatılan girişimlerin devam ettiğini belirterek, “2022 yılı yatırım programına teklifi yapıldı” dedi. Kuluncak’a eğitim alanında da önemli yatırımların yapıldığını kaydeden Çalık, “İlçemize Celal Yenitürk İlkokulu, İlisuluk Şehit Yalçın Gürbüz İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Çok Programlı Lise yaptık. Şimdide 8 derslikli anaokulu yapacağız, bunu da yatırım programına aldırdık” diye konuştu. Çalık, ilçeye 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi’ni kazandırdıklarını ve 10 daireli lojman yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“İLÇE MERKEZİNDE YENİ BİR MEKÂN OLUŞTURUYORUZ”
Çalık beraberdeki partililerle birlikte Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz’i ziyaret ettikten sonra ilçe merkezindeki Bahçelievler Mahallesinde yapımı devam eden afet ve deprem konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “İlçemizde konut yapılacak olan toplam 56 ailemiz var. Konutlarımızın hepsi Bahçelievler bölgesinde yapılacak. Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın da katkıları oldu, teşekkür ediyoruz” dedi. Milletvekili Öznur Çalık ise Bahçelievler Mahallesinde 56 konutun yapılacağını belirterek, şuanda 32 adet konutun devam ettiğini, kalan kısmının da başlaması için girişimlerin sürdüğünü belirtti. Çalık, beraberindekiler ile birlikte sel afetinden etkilenen Sultanlı Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Bakmadan Geçme