Çalık Malatya'ya 19 yılda 35 milyar TL yatırım yapıldı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya 19 yılda 35 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Malatya İl Teşkilatı üyeleriyle birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve yönetimini ziyaret etti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, ziyarette yaptığı konuşmada, Milletvekili Öznur Çalık’ın kendilerine her zaman büyük değer verdiğini ve her türlü sorun ve isteklerinde yanlarında olduğunu belirtti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de devrim niteliğinde çok güzel çalışmalar imza attığını söyledi. Başkan Güder, Malatya’nın her noktasında önemli hizmetlerin yapıldığını kaydederek, göreve geldikleri günden buyana yolla ilgili 150 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydetti.
Çalık, Malatya’da çevreyolunun altının yeniden yapıldığını ifade etti. Melekbaba’ya yapılan gençlik merkezi ve sportif tesislerin 33 milyon TL değerinde olduğuna dikkat çeken Çalık, çevreyolunun altıyla üstündeki farkı ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

“MALATYA YENİDEN İNŞA EDİLİYOR”

“Kepçenin üzerine çıkmam gerekiyorsa, çıkıp çalışacağım” diyen Çalık, şunları söyledi:
“Binlerce kere şükürler olsun Malatya yeniden inşa ediliyor. Depremle alakalı yapacağımız daha çok işimiz var. Yeşilyurt Yakınca’da 499 evimizi yapıyoruz. Nasip olursa 2021’in sonunda teslim edeceğiz. Yakınca’nın hemen yanına 499 ev daha yapıyoruz. Bin kişilik yeni bir yerleşim merkezi oluşturuyoruz. Kaynarca Mahallesi, Melekbaba’nın olduğu mıntıkada depremzedeler için yeni evler yapıyoruz.”
Milletvekili Çalık, Malatya’da 19 yılda 35 milyar yatırımın yapıldığını kaydederek, “2021 yılında şuanda bir milyar liralık ilimize ilk etapta yatırımımız var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 9 milyar, 7,5 milyar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, 5 milyar Tarım ve Orman Bakanlığımızın yatırımları ve destekleri var. Eğitimde ciddi bir destek aldık” dedi.

“SAĞLIKTA 23 YATIRIMIMIZ DEVAM EDİYOR”

Az gelişmiş bölgeleri de geliştirdiklerini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sağlıkta şu anda 23 yatırımımız devam ediyor. Battalgazi Devlet Hastanesi, Allah nasip ederse 2021 yılının sonunda hizmete giriyor. 10 hastane, 425 sağlık merkezi yaptık. Bütün ilçelerimizin hastanelerini tamamladık. Arguvan’dan Pütürge’ye, Akçadağ’dan Kale’ye kadar hastanelerimizi yaptık.  Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak, sağlıkta bir numarayız. Bölgede birinciyiz, amacımız Türkiye’de de birinci olmak.”

“38 SPORTİF TESİS YAPILACAK”

Milletvekili Çalık, Malatya’ya 19 yılda 40 spor tesisi ve gençlik merkezi yaptıklarını anımsatarak, 38 sportif tesisi de 2021 yılında programa aldıklarını belirtti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) kayısı alımı yapmasının ’20 yıllık siyasetimin nişanesidir’ diyen Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapması milattır. Kayısının TMO tarafından alınmasıyla 10 liraya, 13 liraya satılan 4 numara kayısımız geçen sene 21 liraya satıldı. Yeni bir hedef koyduk ve Malatya’daki ihracat rakamlarını 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Çalık, Tekstilkent projesi kapsamında 2 bin 500-3 bin kişinin istihdam edileceğini kaydederek, fabrikaların ilçelere ve mahallelere kurulacağını belirtti.

Bakmadan Geçme