Çalık, Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşlarıdır

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu ifade ederek, 'Muhtarlarımız, bizim başımızın tacıdır.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımız, bizim başımızın tacıdır. Cumhurbaşkanımızla birlikte muhtarlık müessesinin ne kadar önemli olduğunu gördüler ve biliyorlar. Muhtarlarımızın sosyal güvenlikleri ve maaşları yoktu, Bağ-Kur primlerini kendileri yatırıyorlardı. Çok ciddi yaşamış oldukları sorunlar vardı. Bu sorunların hepsini tek tek çözdük” dedi. 

Milletvekili Çalık, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Battalgazi, Yeşilyurt ve Kayısıkent Muhtarlar Dernek Başkanları Abdulvahap Ortaç, Süleyman Şahbaz ve Alaaddin Aktaş ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, “Bugünü bize sağlayan, muhtarların toplum içerisindeki saygınlığı ve duruşunu artıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm muhtarlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Malatya muhtarları olarak biz bu konuda çok müteşekkiriz. Bize büyük destekleri olan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a, Malatya’nın değil Türkiye’nin ‘devlet anasına’ teşekkür ediyoruz. Türkiye için eşsiz bir siyasetçi. Malatya’ya yaptıklarını liste yapalım dedik, listeye sığmadı” dedi.

Muhtarlık müessesesi son 5 yılda şaha kalktı

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş ise muhtarlık müessesesinin son 5 yılda şaha kalktığını kaydederek, “Tüm sosyal güvenceler, özlük hakları ve maaşlarının yükselmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde olmuştur” diye konuştu. Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz da 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Muhtarlık müessesesi kurulduğu günden buyana özlük haklarının en iyi yerlere geldiği günleri yaşıyoruz. Devlet Başkanımıza ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık’a muhtarlarımıza kattıkları değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık bizim ‘devlet anamızdır.’ Bu şehre daha birçok hizmetler yapacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokrasi kültürümüzün ilk basamağıdır

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise kendisine ‘devlet ana’ diye hitap eden muhtarlara teşekkür etti.  Milletvekili Çalık, ‘devlet ana’ hitabına layık olmanın çok büyük bir vebal olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımıza güzel sözleri için çok teşekkür ediyorum. Daha çok çalışmamız lazım” dedi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldiklerini kaydeden Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza özlük haklarını vermesi, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde muhtarlarımızın bugüne kadar yaşadıkları hemen hemen bütün sorunları çözerek; mahallelerimizin dertleriyle dertlenen, bütün vatandaşlarımızın ilk başvurdukları, demokrasi kültürümüzün ilk basamağı  kişi olan muhtarlarımızdır. Onlar demokrasinin temel taşları, bizim başımızın tacıdır. Cumhurbaşkanımızla birlikte muhtarlık müessesinin ne kadar önemli olduğunu gördüler ve biliyorlar. Muhtarlarımızın sosyal güvenlikleri ve maaşları yoktu, Bağ-Kur primlerini kendileri yatırıyorlardı. Çok ciddi yaşamış oldukları sorunlar vardı. Bu sorunların hepsini tek tek çözdük. Önce sosyal güvenlik primlerini biz karşıladık ve sonrasında maaşlarını almaya başladılar. Tabii yeterli mi, muhtarlarımıza ne yapsak az kalır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme