Çalık, 'Savunmadaki en büyük silahımız birlik ve beraberliğimiz'  

Yapılan ekonomik krize rağmen Türkiye'ye en fazla büyüyen ülke. Bu kadar handikaba rağmen Türkiye büyüyen ülke oldu.

AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, darbe girişimlerine ve ekonomik darbe girişimine rağmen Türkiye’nin büyüyen bir ülke olduğunu belirterek, “FETÖ, PKK, DEAŞ terör örgütlerine rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor.  Yapılan ekonomik krize rağmen Türkiye’ye en fazla büyüyen ülke. Bu kadar handikaba rağmen Türkiye büyüyen ülke oldu. Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü ülke olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz.” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve partililerle birlikte Hatunsuyu Mahallesi’ni ziyaret ederek, burada vatandaşların sorun ve taleplerini dinlediler.
Hatunsuyu’nun problemleri ile yakından ilgilendi
Vatandaşları dinledikten sonra bazı kurum ve kuruluş yöneticilerini arayarak sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktaran Milletvekili Çalık, “Yapılanları, mevcut durumu ve yapılacakları istişare edeceğiz. Yapılanlar konusunda ben hem Battalgazi belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, hem Büyükşehir belediye Başkanımıza, MASKİ’ye teşekkürlerimi iletiyorum.  Battalgazi Belediyeiz, yaptığı 70 kilometrelik yolla Hatunsuyu’nun toz, toprak yollarını asfaltlı hale getirmiş. Buna rağmen  15 kilometrelik yolu ise Ekim sonuna kadar asfaltlayacak. MASKİ, kanalizasyon ve içmesuyu problemlerini Hatunsuyu’nda tamamen çözmüş vaziyette, sıkıntılı olan bazı noktalarda ise çalışmalar sürdürülecek. Büyükşehir tarafından yapılacak yol ile ilgili çalışmalarda yakından takip ediliyor. Hatunsuyu’nda şikayetlerin en büyüğü AKSA ile ilgili şikayetti ve AKSA genel müdürü ile görüşerek buraya gerekli eksikliklerin giderilmesi için ekipler gelecekler. Hatunsuyu’na yeni bir ilkokul yapılması için ihale çalışmaları tamamlanmış vaziyetti. Yine Hatusuyu’nda uzun zamandan beri çözüm bekleyen sorunlardan birisi de demiryolu ile ilgili sıkıntıydı ve özellikle köprülü kavşak hemzemin geçidinin TCDD tarafından yapılması için prjoe hazırlanmış vaziyete ve büyükşehire sunuldu. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.
 
-“Savunmadaki en büyük silahımız birlik ve beraberliğimiz”
Çalık, ekonomik darbe girişimi ile ilgili olarak da konuşarak, “Dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde ve şuanda bir çok darbe girişimine rağmen, 15 Temmuz darbe girişimi, 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen, Gezi olaylarına rağmen, FETÖ, PKK, DEAŞ terör örgütlerine rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor.  Yapılan ekonomik krize rağmen Türkiye’ye en fazla büyüyen ülke. Bu kadar handikaba rağmen Türkiye büyüyen ülke oldu. Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü ülke olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz bizim ülkemizi savunmamızdaki en önemli silahımız.” dedi.
 
“Hatunsuyu’nda 70 km asfaltlama ve 25 km yeni yol yapıldı”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye olarak her mahalleye hizmet götürdükleri gibi Hatunsuyu Mahallesindeki sorun ve sıkıntılara da çözüm ürettiklerini belirterek, “Hatunsuyu’nda belediye olarak 70 kilometre asfalt yaptık, 25 kilometre yeni yol açtık. Bu hakikaten bir mahalle bazında değerlendirildiği zaman önemli bir hizmet. Diğer eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi noktasında ilgili birimlere gerekli talimat verilmiştir. O talimatlarında gereği en kısa sürede yerine getirilecektir. Hizmetler anlamında ve aynı zamanda toplumla bütünleşerek onların fikirleri ve düşünceleri içerisinde yol haritası belirlenmesi noktasında bu istişarelerimizi dün olduğu gibi bugün ve yarında devam ettireceğiz” diye konuştu.
 
Çalık ve Gürkan, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra, mahalledeki sağlık merkezini de ziyaret ederek, buradaki sorun ve talepleri de dinlediler. 

Bakmadan Geçme