Çalık'tan engelli çocuklar okullarına ziyaret

Milletvekili Çalık, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte önce Otizmli çocukların eğitim gördüğü Malatya İbni Sina Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulunu ziyaret etti.

“Onlar Allah’ın bizlere birer emaneti”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık,  Malatya İbni Sina Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulunda ve Malatya Mehmet Topsakal Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret ederek, onlarla birlikte etkinliklere katıldı.

Milletvekili Çalık, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte önce Otizmli çocukların eğitim gördüğü Malatya İbni Sina Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulunu ziyaret etti.

Ziyarette Malatya Otizm Derneğini Başkanı Alaettin Baydaş, “Burada çocuklarımız eğitim alıyorsa başta milletvekilimiz Öznur Çalık milletvekilimizin emekleri var, okulumuzun eski ve yeni idaresinin emekleri var. Yapılan işe bakmak lazım. Benim çocuğum burada eğitim alıyorsa burada emeği olan insanları unutmamam lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve milletvekilimiz Öznur Çalık’ın girişimleri ile bu okula kavuştuk” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, “Okulumuz 100 kapasiteli. Malatya’da toplam tanısı konulmuş toplam 150 öğrencimiz var.  Bazı çocuklarımız okula gelemedikleri için evlerinde eğitime tabi tutuyoruz. Şuan için fiilen okulumuzda eğitim gören öğrenci sayımız 120’dir. Burada kapasitemizi 150’ye kadar kullanabileceğimiz bir durum var.  Malatya’daki diğer tüm okullardaki otizmli çocuklarımızın tamamını bu okulumuza aldık. Ben özellikle bizlerle birlikte çalışan, sürekli burada olan velilerimize çok teşekkür ediyorum. Özel eğitim zor bir alandır, bu nedenle burada görev yapan tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, okulun Yeşilyurt bölgesinde bulunması nedeniyle burayla özel olarak ilgilendiklerini ve Malatya’ya böyle bir okulun kazandırılmış olmasından dolayı veliler adına çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Hizmet kalitesi çok yüksek olan bir okul yapıldı. Çok yerinde ve ailelerinde mutlu olduğu bir okul. Belediye olarak okulumuzun eksikliklerini giderdik.  Her zamanda okulumuzun ve velilerimizin yanındayız, çocuklarımızın emrindeyiz.  Katkılarından dolayı Milletvekilimiz Öznur Çalık’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise, otistik çocuklara yönelik bir okulun Malatya’ya kazandırılması konusunda veliler ile birlikte yaptıkları girişimler sonucunda Malatya’ya ihtiyaç duyulan bir okulun kazandırıldığını ifade ederek, “Velilerimize, ailelerimize vermiş olduğumuz bir sözü yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Çok büyük bir onur ve çok büyük bir gurur. Yaklaşık 25 milyon  TL maliyetle Malatya’mıza bir otistik çocuklar okulunu kazandırdık. Anne ve babaların neler yaşadığını hisseden ve gören bir kardeşiniz olarak her zaman sizlerin yanındayız. Anne ve babaların meleklerine bakmak için çok ciddi caba sarf ettiklerini biliyorum. Bu çocuklar Allah’ın bize emaneti. Onların mutluluğu için ailelerimizle işbirliği yaparak sorunları çözmeye devam edeceğiz.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli ve özel bireylerimize karşı çok hassas olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalık ve beraberindekileri daha sonra  Malatya Mehmet Topsakal Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek, buradaki özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Çocukların çalışma alanlarına giren Çalık, burada zaman zaman çocuklarla sohbet ederek, onlarla ilgilendi. Çalık, çocuklara Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan paketleri hediye etti. Çalık, çocukların hazırladığı müzik etkinliğine de eşlik etti.

Bakmadan Geçme