Çalınan arabalarına kavuştular

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bulunan 11 çalıntı otomobil, sahiplerine teslim edildi.Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri düzenlenen operasyonla araç hırsızlığı ve değişimi yapan bir şebekeyi çökertti....

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bulunan 11 çalıntı otomobil, sahiplerine teslim edildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri düzenlenen operasyonla araç hırsızlığı ve değişimi yapan bir şebekeyi çökertti. Edinilen bilgiye göre, çökertilen şebeke üyeleri Ankara, Eskişehir, Kırşehir ve Yozgat illerinden çaldıkları araçların parçalarını trafikten çıkartılmış kazalı araçlara monte ederek kazalı araç tamir edilmiş gibi tekrar trafiğe sürüyorlardı. 7 Mart günü Kırıkkale’de Sanayi Çarşısı içerisinde çalıntı araç bulunduğu yönünde ihbar alan emniyet ekipleri durumu araştırarak bu şekilde çalıntı 30 araca ulaştı. Sürdürülen operasyonla Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler araç çalan ve değiştiren şebekeye ulaşarak şebeke üyelerini yakaladı. Şebeke üyesi olduğu iddiasıyla M.K., O.S. ve M.V. tutuklandı. Araçlar üzerinde çalışma yapan kriminal ekipleri bu araçlar üzerinden 11 orijinal otomobili tespit etti. Kırıkkale Merkez Yediemin Deposu Otoparkında bulunan 11 otomobil sahiplerine teslim edildi. Kalan 19 araç üzerinde ise çalışmalar sürdürülüyor.

Otomobil sahipleri araçlarını bulduklarına bir yandan sevinirken bir yandan da araçlarındaki değişimler sebebiyle sıkıntılarını dile getirdiler. Çalınan pek çok aracın motor ve araç şase numaraları değiştirilmiş, araç parçalarında ise eksikler var. Bu eksikleri gören araç sahipleri araçlarını bu hale getirenlerin en ağır cezayı almalarını isterken Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkürlerini ilettiler.

Bakmadan Geçme