Cemil Bey Kahvecisi Malatyalılarla Buluştu

Malatya'da 1964 yılından beri Kahve ve Baharat sektöründe önemli bir kalkiteye ve yere sahip Ada Baharatları bünyesinde açılışı gerçekleştirilen Tarihi Cemil Bey Kahvecisi Malatyalıların yoğun katılımıyla faaliyete geçti.

Malatya'da 1964 yılından beri Kahve ve Baharat sektöründe önemli bir kalkiteye ve yere sahip Ada Baharatları bünyesinde  açılışı gerçekleştirilen Tarihi Cemil Bey Kahvecisi Malatyalıların yoğun katılımıyla faaliyete geçti.
İzzetiye Mahallesi Malatya valiliği yanında faaliyete geçen " Tarihi Cemil Bey Kahvecisi " işletmesi açılışını ise Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, Malatya Müftüsü Veysel Işıldar, sivil toplum temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve yoğun bir vatandaş topluluğu katıldı.
Yoğun izdihamın olduğu " Tarihi Cemil Bey Kahvecisi " açılışında bir konuşma yapan Ada Baharatları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Adanur " Bir kaç ay önce babamız Rahmetli Cemil Adanur'u kaybettik. Mekanı Cennet olsun. Bu gün siz değerli misafirlerimizin huzurunda açılışını gerçekleştireceğimiz mekanımızın ismini kardeşim Yusuf Adanur ile birlikte istişareler sonucu böyle bir girişimimiz olsun dedik.
Malatya'da yıllarca Baharat ve Kahve sektöründe önemli esnafların başında gelen isimdi Cemil Adanur. Bizde ismine yaraşır şekilde hem babamızın anısına hem de Malatya halkımıza Yemenden özel getirttiğimiz Kahvemizi Malatyalı hemşerilerimizin damak tadında buluşturmak istedik.
Yemen ellerinde doğal ortamda özenle yetiştirilen ve uzman ellerde toplanan kahve çekirdekleri özel bahçelerden yerinden getirttiğimiz Kuru Kahve ve Filtre kahve çeşitlerimiz ile Köpüğün damağınızdaki tadını içenler hissedecekler. Ayrıca Kahve yanında olmazsa olmazlarından dünyaca meşhur Tarihi Hacı Bekir Lokumları çeşitleri ile yine Malatyalı hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz.
Malatya halkımızın damak tadına uygun Fındık aromalı, Vanilya aromalı, Karamel aromalı, Kenya yöresel kafeinsiz ( Decaf ) Guatemala yöresel, Santos Yöresel ürünlerimizle zengin bir menü sunuyoruz. Başka hiç bir yerde bulamayacakları Köpüğün Damakta bıraktığı lezzeti " Tarihi Cemil Bey " Kahvecisinde bulabilecekler taze ve kaliteli olarak."
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise " Malatyamızda ve Battalgazi ilçemiz sınırlarında açılışını gerçekleştireceğimiz Tarihi Cemil Bey kahvecisi işletmemiz hayırlı olsun. Yıllardır ilçemizde Adanur Baharatları ile Babadan oğula esnaflık yapan bir aile. Kendilerini kutluyorum güzel bir mekan yapmışlar hayırlı olmasını diliyorum. "
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise " Böyle dünyada nam salmış ürünlerin Malatya'mızda olmasından dolayı memnunuz. Kahve sizlerde biliyorsunuz ki hepimizin yorulduğunda veya dostlarla muhabbet esnasında içtiğimiz bir ürün. Kahve bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Böyle bir işletmeyi Malatyamıza kazandırdıkları için Mesut ve Yusuf Adanur kardeşleri kutluyorum Hayırlı olsun. "
Malatya Valisi Aydın Baruş ise " Güzel bir mekan olmuş tebrik ediyorum. hem ekonomiye katkı anlamında hemde istihdam alanı konusunda gayretlerini takdir ediyorum hayırlı olsun."
İl müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kuranı Kerim ve duadan sonra kurdele kesimiyle Tarihi Cemil Bey Kahvecisi Malatya halkının hizmetine girdi.
 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme