Çerkezköy TSO'dan personele 'Takım Ruhu-Motivasyon' eğitimi

Üyelerine yönelik eğitimler vermesiyle kamuoyunun takdirini kazanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası personele yönelik olarak da takım ruhu-motivasyon eğitimi aldırdı. Eğitim Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2017 yılı teknik desteğiyle gerçekleştirildi.Çerkezköy...

Üyelerine yönelik eğitimler vermesiyle kamuoyunun takdirini kazanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası personele yönelik olarak da takım ruhu-motivasyon eğitimi aldırdı. Eğitim Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı teknik desteğiyle gerçekleştirildi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

“2017 yılının ikinci yarısında, 2014-2017 Stratejik Plan hedeflerini tamamlama ve 2018-2021 Stratejik Planının temellerini oluşturma aşamasındadır. 2014-2017 Stratejik Planı çerçevesinde çağdaş yönetişim ve kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atılmış, bu kapsamda üyeye en kaliteli hizmet sunumu için yapılan birçok yeniliğin yanında Oda personelinin hem kişisel hem mesleki gelişimlerine olumlu katkılar sağlanmıştır.

Geçtiğimiz Haziran ayında Trakya Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı’na başvurusu yapılan “İnsan Kaynaklarında Kurumsal Dönüşüm” projesi başarılı bulunarak % 100 oranla desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje ile geçtiğimiz hafta sonu Oda personeli yaşayarak öğrenme metodu ile “Takım Ruhu-Motivasyon” eğitimi almıştır.

‘’Yetkinlikler gözlemlendi’’

İş dışında rahat bir ortamda çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen Oda personeli, “Güven Geliştirme”, “Çatışma Yönetimi”, “Bağlılık”, “Sorumluluk Alma” ve “Sonuç Odaklı olma” konularını deneyimlerken Oda personelinin her birinin sahip olduğu yetkinlikler de eğitim boyunca uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Hem ekip olarak hem bireysel mevcut yetkinliklerinin tespit edilmesine, uzman yorumları ile potansiyel yetkinliklerin de ortaya çıkarılmasına imkân sağlanmıştır.

Teknik destek sonrası Odanın kurumsal insan kaynakları yönetimi ilkelerini uygulaması ile sürdürülebilir bir yapı oluşturması amaçlanmıştır. Personelin yeterlilik konusunda gerek duyduğu konuların daha iyi analiz edilmesini amaçlayan eğitimde uzman analizler sonucu durum değerlendirmesi yapılmıştır.

Bu eğitimin bir amacının da eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının sürdürülebilir şekilde takip edilmesini sağlamaktır. Oda personelinin üyeye hizmet yolunda motivasyon arttırıcı faaliyetler içinde bulunulmasını sağlamak da artı bir kazanım olacaktır.

"Örnek kurum olma hedefi düşünüldü"

Proje ile kısa vadede Oda personelinin, ekip içerisinde güven duyma ve güven geliştirme, çatışmayı yönetme, bağlılık duyma, sorumluluk alma ve hedefe yönelik fikir üretme ve yapılan işi sonuçlandırma konusunda daha başarılı olması amaçlanmıştır. Oda üyeleri ile daha başarılı iletişim kurarak üyelerin daha kurumsal bir meslek kuruluşundan profesyonel hizmet alma şansına kavuşmalarına imkân sağlanmıştır. Uzun vadede ise objektif istihdam yapısı ile üyelerinin sorunlarına çözüm üretme kapasitesini arttırması, paydaşları ile yaptığı iş birliklerinde beklentilerin ötesine geçmesi, hizmetleri ve kurumsal yapısı ile bölgesine örnek olan ve yön veren bir kurum olma yolunda önemli aşamalar kaydetmesi planlanmıştır.”Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı teknik desteğiyle oda personelinin katıldığı program 26-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme