Cezaevindeki FETÖ'cülerden itirafçıya 'cennet' baskısı

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Bünyan Emniyet Müdürü mahkemede itirafçı oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini söyleyen sanık, 'Cezaevindekiler cemaat aleyhine dilekçe yazarsam cennetimi, ahiretimi kaybedeceğimi söyleyerek baskı uyguluyorlar' dedi.

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Bünyan Emniyet Müdürü mahkemede itirafçı oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini söyleyen sanık, "Cezaevindekiler cemaat aleyhine dilekçe yazarsam cennetimi, ahiretimi kaybedeceğimi söyleyerek baskı uyguluyorlar" dedi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık eski Bünyan Emniyet Müdürü İ.S.Y. ve avukatı hazır bulundu.

İtirafçı olan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen sanık İ.S.Y., "2009 yılının yazında Diyarbakır’dan Kayseri’ye tayin oldum. Kayseri’ye geldiğimde sohbet toplantıları devam ediyordu. Sohbet toplantılarına şube müdürleri, A.Ş., M.A., H.Z.U. ve H. isimli kişiler katılırdı. Sohbet imamlığını ise Kılıçaslan okullarında tarih öğretmeni olan Necip isimli şahıs yapardı. Ondan sonra Melikşah’ta idari kadroda olan Bekir isimli şahıs imamlık yaptı. O Bekir isimli kişi telefonuma by lock programını yükledi. Dini konular, hadis, ayet gibi şeyler gönderilirdi. İki telefonuma da yükledi, ’biri çalışmazsa diğerini kullanırsın’ dedi. Bu yapıdan tiksinen birisiyim. Saf, temiz ve dini duygularla gittim. Bu yapının çökertilmesi için her türlü yardıma hazırım" diye konuştu.

Cezaevindeki FETÖ sanıkları tarafından baskı altında olduğunu da söyleyen İ.S.Y., "Cezaevindekiler bana cemaat aleyhine dilekçe yazdığım zaman cennetimi, ahiretimi kaybedeceğimi söylüyorlar. Bu tür baskılar yapıyorlar" dedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlıkta bulunan sanık İ.S.Y.’nin yurt dışı yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine ve sanığın verdiği isimler hakkında Anayasal Suçlarla Mücadele Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.Sanık İ.S.Y., 15 Haziran’da görülen ilk duruşmada by lock kullanmadığını, terör örgütü üyeliği gibi rencide ve onur kırıcı bir suçu kabul etmediğini söylemişti.

Bakmadan Geçme