Cıbıltepe, yeni kayak sezonunda iddialı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi yenilenen telesiyejleriyle kış sezonuna iddialı hazırlanıyor

Sarıkamış Dağ AŞ Müdürü Urhan, "Kayak merkezimiz son 20 yılda en kapsamlı parça değişimi yapılarak yenilendi"
Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Taş, "Erzurum, Erzincan, Kars, Sarıkamış Kış Koridoru Projesi'nin hayata geçmesiyle buralarda turizm patlaması olacak"
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi yenilenen telesiyejleriyle kış sezonuna iddialı hazırlanıyor.
Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin Karanlık Dere bölgesinde uzunlukları yaklaşık 2 bin 500 metreyi bulan 6 ve 7 numaraları pistlerde, bir süre önce Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) heyetince incelemeler yapıldı. Heyetin, incelemeler sonrası pistlerde uluslararası yarışmaların yapılabileceğini onaylanmasıyla kayak merkezinde yeni sezon hazırlıkları hızlandırıldı.
Yeni sezonda bu merkezde, uzunlukları 30 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pistinin yanı sıra yenilenen ve saatte  bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle hizmet verilecek.
Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin işletilmesinden sorumlu olan Sarıkamış Dağ AŞ. Müdürü Ebubekir Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017-2018 kış sezonuna hazırlık amacıyla geniş kapsamlı olarak mekanik tesislerde bakım ve onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Telesiyejlerde makara, kayış ve mekanik parça değişiminin büyük bölümünün tamamlandığını belirten Urhan, "Şu anda 1. etap telesiyejin 25 yıl önce kurulduğunda üzerinde olan taşıyıcı halatı değiştiriyoruz. Bu çok önemli bir çalışmadır. İtalya'dan gelen ekiple yeni halatımızı çekiyoruz. Kayak merkezimiz son 20 yılda en kapsamlı parça değişimi yapılarak yenilendi." dedi.
 
Kayak merkezindeki 6 ve 7 numaralı pistlerin FİS'ten onay aldığına işaret eden Urhan, şunları kaydetti:
"Kayak merkezimizdeki pistlerin uluslararası onay alması çok önemliydi. Bundan sonra daha fazla organizasyon yapılmasıyla bölgenin ekonomisi, turizmi daha da canlanacaktır. Bu sene kayak merkezinde farklı çalışmalar da yapıyoruz. Türk Telekom ile yaptığımız projeyle pistler bölgesinin üç ayrı yerinden internet ortamında yapılacak yayınla vatandaşlarımız canlı olarak pistleri izleyebilecek. Bu sene karlar eridikten sonra aralıksız bakım yaptık. Kayak merkezine gelecek yerli ve yabancı turistlerin güvenli kayak yapabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen insanlar yapılan hizmetlerden mutlu olurlarsa biz de mutlu oluruz." 
  
Kış turizm koridoru turizm patlaması yapacak

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş da Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin hem bölge hem de ülke açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
Sarıkamış'ın köklü bir kış sporları geçmişi olduğuna dikkati çeken Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son yıllardaki turizm yatırımlarını özellikle kış turizminin gelişmesi bakımından son derece önemli buluyoruz. Erzurum, Erzincan, Kars, Sarıkamış Kış Koridoru Projesi'nin hayata geçmesiyle buralarda turizm patlaması olacak. Kayak merkezinin gerek pistler bölgesindeki çalışmalar, gerekse mekanik tesislerin yenilenmesiyle yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti vermesi hepimizi gururlandırır. Ayrıca 2 pisttin uluslararası yarışlar için onay alması da sevindirici gelişme oldu."
Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin işletmecisi Kürşad Gemalmaz ise merkezdeki mekanik tesislerin önemine işaret ederek, "Şu an tesislerin durumu iyi, pistlerin temizliği yapıldı, mekanik tesisler yenilendi." dedi.
İzmir'den  5 yıl önce kayak yapmak için geldiği Sarıkamış'ın doğal güzellikleri, kar kalitesi ve ormanlarının kendilerini cezbetmesi üzerine bölgeye yatırım yaptığını anlatan Gemalmaz, "Buranın ilerde  çok iyi bir potansiyeli olacağını düşünerek yatırım yaptık. Master planına göre buranın 12 bin yatak kapasitesi var. İki pistimizin uluslararası yarışların yapılması için onaylanması turizmciler için  sevindirici haber." diye konuştu.

Bakmadan Geçme