Darende'de aşure ikramı edildi

Malatya'nın Darende ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla  düzenlenen 'Balaban 61 Evler Aşure Etkinliği'nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Balaban Mahalle sakinleri tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Balaban 61 Evler Aşure Etkinliği"ne Kaymakam Enver Hakan Zengince ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Zengince, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, düzenlenen etkinlik için teşekkür etti.

Balaban Kültür Derneği Başkanı Nami Değirmenci ise, etkinlik kapsamında bin kişiye aşure ikram edildiğini dile getirerek, "Aşurenin tüm malzemesi mahalle sakinleri tarafından belirli ölçülerde imece usulü ile karşılandı. Muharrem ayının dinimizde önemli bir yeri var. Bu ayda yaptığımız aşurenin yalnızca ağızları tatlandırmak için değil insanları birbirlerine yaklaştırmasını, dostluğa, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diliyorum. Aşurenin ve muharrem ayının insanlarımız arasındaki muhabbeti, sevgiyi ve birliği kuvvetlendireceğine inanıyorum. Bu gelenek asırlardır devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Biz de 61 Evler olarak bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz geleneğin devam etmesine katkı sunacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2 kazan içerisinde pişirilen bin kişilik aşure, misafirlere ve mahalle sakinlerine ikram edildi.

Bakmadan Geçme