Darende'ye 3 yeni Sıbyan Mektebi açıldı

Malatya'nın Darende ilçesine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 yeni Sıbyan Mektebi ilçe protokolünün katılımı ile açıldı.

İlçenin Heyiketeği Mahallesi'nde Mahmut Karcı Konağında düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Enver Zengince, inançlı ve ilim peşinde koşan nesillerin yetişmesine emek verenlere teşekkür etti.

Darende Müftüsü Nurullah Birlik de 4-6 yaş gurubu çocukların kabul edildiği mektepte, haftada 5 gün 20 saat eğitim verileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser ise yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda yaşanan başörtüsü sorununa değinerek, "Burada eğitim görecek yavrularımız, Müslüman bir ülkenin aydın, inançlı nesline katkı sağlayacak. Onların bu eğitimlerini önemsiyoruz ve belediye olarak her zaman destekçileri olacağız. Ailelerin de gönül rahatlığı ile bu kurumlara evlatlarını teslim ederek, dini eğitimlerini almalarını sağlamalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftülüğü imamlarından oluşan ilahi korusunun mini konserinin ardından çeşitli tesislerde hizmet verecek eğitim kurumları dualarla açıldı.

Konuşmaların ardından miniklerin eğitim göreceği sınıflar ve oyun alanları gezildi

Bakmadan Geçme