Dezavantajlı Kişiler İstihdam proje kapanış toplantısı yapıldı

Malatya'da Dezavantajlı Üç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek, İş gücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Oranlarını Artırma Projesi'nin kapanış toplantısı yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan ‘Malatya’da Dezavantajlı Üç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek, İşgücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Oranlarını Artırma Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı.

İşsizliğin azaltılması noktasında önem taşıyan projenin kapanış toplantısına, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÇINAR MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç İŞKUR İl Müdürü Vahap, ve STK temsilcileri katıldı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç projenin dezavantajlı grupların istihdama katılımını amaçladığını ifade etti. Projenin toplam maliyetinin 267 bin Euro olduğunu, bunun da yüzde 95’ini Avrupa Birliğinin karşıladığını kaydeden Başkan Erkoç, geriye kalan yüzde 5’lik kısmını da MTSO’nun karşıladığı ifade etti. Erkoç, "Burada amacımız üç meslek sosyal konuda Malatya’da yaşayan Romanlar, göçerler terörden dolayı yurdunu terk edenler ve eski kadın mahkumları yönelik bir projeydi. Yaklaşık 200 kişiye sekiz meslek dalında eğitim verildi bunlardan 80 kişiyi istihdam edeceğiz. Bu tür projelere devam edeceğiz MTSO’nun asli görevi Malatya’daki ticaretin sanayinin önünü açmak altyapısını geliştirmek ve istidamı artırmaktı" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başladığı istihdam seferberliği kapsamında çalışmalar hakkında bilgi veren Erkoç,”Malatya’da biz 10 bin kişi istihdam sağlarız diye bulunmuştuk, 2017 yılı için şu an bu rakamlara yaklaştık buda biz il olarak gururlandırıyor” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise projenin önemine dikkat çekerek , “Türkiye’de özelik kamuda ve özel sektörde ciddi manada nitelikli ara eleman duyduğu bir üretim sürecinde geçiyor. Bu anlamda önemli bir proje Yaklaşık 200 kişiye sekiz meslek dalında eğitim verilmesi ve bunlardan 80 kişiyi istihdam edilmesi iyi olur" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Vahap ise Malatya’ konfeksiyon ve ağır makine sanayisinde çok ciddi bir elemen açığı olduğunu belirterek,” Bu projede kapsamında özelikle konfeksiyonda eğitim gören arkadaşlarımızın açıkta kalacağını tahmin etmiyorum. Altı değişik firmada yaklaşık 250 bay bayan eleman talebi almış bulunmaktayız ve bunu karşılamakta zorlanıyoruz. Bu proje az da olsa bizi rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen ve MTSO tarafından yürütülen projenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Malatya’ya göç edenler, Malatya’da yaşayan Romanlar ve eski kadın mahkumları kapsamadığı belirtildi.

Bakmadan Geçme