Doğalgazda indirim talebi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, bölgedeki kış şartlarının dikkate alınarak kömür gibi doğal gaz yardımının da olmasını istediklerini belirtti. 

Ilıcalı, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede doğal gaz indiriminin yanı sıra Erzurum'da yaşanan göç ve hayvancılık sorunlarını konuştuklarını söyledi.

Ilıcalı, doğal gaz indirimiyle ilgili hakkında çıkan iddiaların kendisini üzdüğünü belirterek,  şunları söyledi:

"Hakkımda çıkan haberlerde 'bu Ilıcalı'ya yakışmadı' diye bir anlam çıktı. Ben burada yanlış anlaşıldım. Enerji Piyasayı Denetleme Kurulu (EPDK) ile dağıtım şirketinin belli dönemleri var. Burada indirim veya fiyat yükseltmesi görüşülür. Bu indirim Bayburt ve Gümüşhane'de var da neden Erzurum'da yok diye bir iddia ortaya atıldı. Dağıtım şirketinin Erzurum'dan aldığı pay 19 kuruş ancak Bayburt ve Gümüşhane'de ise 25 kuruş. Yani Erzurum'da 6 kuruş ucuz oluyor."

Uygulanan bu fiyatların yoğun kış şartlarının yaşandığı Erzurum için yeterli olmadığını ifade eden Ilıcalı, şöyle devam etti:

"Bu yetmez burada ucuz diye bizim bir şey yapmamıza gerek yok demiyorum. Çünkü raporlar neyin nasıl uygulandığını söylüyor. Erzurum'da dar gelirli vatandaşlarımıza doğal gaz indiriminin yanı sıra kömür yardımı vermek gerekiyor. Kışın yakılan kömür nedeniyle hava kirliliği artıyor. Doğalgaz vatandaşa pahalı geliyor bu yüzden insanlar kömür yakıyor. Kömür gibi doğal gaz yardımı da olsun hatta dar gelirli vatandaşlarımıza bırakın indirim yapmayı doğal gazı en ucuz şekilde verelim." 

Ilıcalı, olası doğal gaz indirimlerinin bölgenin yapısına göre planlandığını kentin merkez ilçelerinin tamamında doğal gaz olduğunu aktardı.

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin devletle arasındaki ihaleye göre indirim uyguladığını ifade eden Ilıcalı, şirketlerin imkanları dahilinde yatırım yaptığını, bu çerçevede Erzurum'un bütün ilçelerine doğal gazın gelmesini ve dar gelirliye gerekli indirim yapılmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme