Ege İnci'nin Yazar Senur Ünver İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Senur Ünver İle Röportajı

Ege İnci’nin Yazar Senur Ünver İle Röportajı

Kısaca kendinizi anlatır mısınız?
24 yaşındayım. Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğrencisiyim. “Yeni Kara” adlı ilk kitabım ocak ayında çıktı. 
Ne zamandan beri yazıyorsunuz?
Liseden beri yazarım. Ancak bu işe ciddiyetle yaklaştığım süreye bakacak olursak- ki bence önemli olan bu- yaklaşık üç sene.

Yazmanızda en büyük etken nedir?
Bir etken yok, olmasını da doğru bulmuyorum. Başımıza gelen bir olay ya da çevremde yazan insanların bulunması hatta sosyoekonomik koşullar bile yani kısacası her şey sizi yazmaya itebilir, ancak bu iş öyle bir şey ki tüm bu sebepler olumlu anlamda bir araya gelse bile yazamayabilirsiniz. Bir dönüm noktası ya da yaşanmışlık insanı yazar yapmaz, yapmamalı. Sıradan bir günün akşamında, bir sebep olmaksızın yazmak en güzeli.

Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?
Plansızlık. Aslında bu durumu oldukça sevmeme rağmen bazen başıma iş açabiliyor. Bitmiş bir metindeki kurgu hatasını düzeltmek zor iş; hele zaman kayması yaşadıysanız vay halinize! Ben her iki hatayı da yaptım, muhtemelen yapmaya da devam edeceğim çünkü olay örgüsünü detayları ile planlamayı kısıtlayıcı ve işe yaramaz bir davranış olarak görüyorum. 
Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?
Yeni Kara düşünceyi huzur ve hoşgörü içinde genişletmeyi arzuluyor. Yani hem kendine hem de çevresine bu esnekliği sağlayabilen herkese hitap ediyor. 

Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?
İlham perim yok, dolayısıyla iyi bir yazı için bekleyip durmam gereken dış etkenler de yok. Ancak şunu söylemekte fayda var; insan yazdıkça gelişiyor. Burada deneyim ilham perisinden çok daha önemli bir faktör. 

Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?
Yeni Kara’yı yazmadan önce, kitabın geçtiği evreni düşlemek pek de zor olmadı. Açıkçası fikirler hep var, sadece bende değil, hepimizde. Fakat ne kadar yaratıcı veya ilgi çekici olursa olsun, özellikle kurgu romanlarda, bir yerden sonra fikrin önemi kalmıyor; esas olan onu yazabilme yeteneği. 
Üzerinde çalıştığınız yeni bir iş var mı?
Evet, bu sefer bilim kurgu türünde bir roman üzerinde çalışıyorum. 

Bakmadan Geçme