Ege İnci'nin Yazar Zeki Çelik İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Zeki Çelik İle Röportajı

Ege İnci’nin Yazar Zeki Çelik İle Röportajı

1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu coğrafya üzerinde yaşıyorsak değerini çok iyi algılamalıyız. Yurt dışına görevimiz icabı gitsek de nerede yaşarsak yaşayalım ama Ülkemizin menfaatlerini ön plana çıkararak yine bu vatan uğruna yüreğimizi koymalıyız. Şahsım olarak ben yarım asırlık sanat hayatımda bunu yapmaya çalışıyorum. Vatani görevimi tamamladıktan sonra çeşitli işlerde rızkımı aramaya çalıştım.
Vatan, Bayrak Devlet, Millet aşkı içimde kükredikçe duygularıma   hakim   olamadım . Topluma faydası olan eserler üretmeye devam ettim. Bu birikimleri okuyucu kitlesine ulaştırabilmek için geceli gündüzlü çalıştım. Kul hakkı üzerime geçmesin düşüncesini benimseyerek... Hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan kendi imkanlarımla farklı konularda 30 adet eserimi siz okuyucu kitlesine ulaştırmayı başardım. İlk beş eserimi Zeki Çelik Yayınları adı altında Çocuk şiirleri, Doğa şiirleri, Dini şiirler, Aşk şiirleri ve Kıbrıs şiirleri kitaplarımı yayımladım. İkinci el kitapları alım satım kiralama sistemini resmi olarak Türkiye'de başlattıktan sonra Ülkemde sanat adına  Göller  Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneğinin kurulmasına vesile oldum yazarların duygularına tercüman olabilmek için 15 sayı dernek bülteni DUYGU SELİ yayımladım, yarışmalar ve şiir ve müzik   programları sayesinden binlerce gönül dostumun farklı tarihlerde araya gelmesine vesile oldum.  Dünyada benzeri olmayan yuvarlak ortasından  minareli proje taslağı bana ait olan Yıldız Tepe Caminin   Şarkikaraağaç Kerkük mahallesinde yapılmasına, ibadete açılmasına vesile oldum.  Köyümüze türbe v,s işler yaptırdım Zekice kültür ve sanat   evimi halkın ziyaretine açarken Hayallerden gerçeğe azmin zaferi kitabımdan gelenlere hediye ettim.
Isparta şiirleri, yeni Çocuk şiirleri, Kadın onlar bizim baş tacımız ,Aşkın deryası, Zekice den Masallar ,İbretlik Duygular, Kanseri yenmezsek o bizi yener, Kanser sana güle güle, Sağlık Olsun, Dernek adına Pembe düşler hikayeleri hazırladım, Farklı Şiirler, Tatlı yorumlar, Aslını Neslini UNUTMA, Köşemdeki nciler, Komik ya hikayeleri Roman:, MAĞARA, HAZİNE, KAYBOLAN YAZAR, GÖNÜLLÜ DEDEKTİF. ATATÜRK Şiirleri Bu Vatan bizim Uğruna ölürüm TÜRKİYE'M,  İlahi sözler ve Düşünceler ,  Bu Vatan Uğruna Yüreğini Koy diyorum ve her   kitap bir   hazine ..  Bu yıl için 10 kitaplık anlaşmam var 32. eserim şu an basılıyor  yıl sonuna kadar 40 kitap olacak İnşallah.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?
50 SENEDİR YANİ YARIM ASIRDIR YAZIYORUM.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?
 Toplum içeriğinize baktığınız zaman gözle görülen veya hissedilen artı, eksiler sanata duyarlılığımızdan dolayı  yazmama mecbur ediyor.

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?
KONSANTIRA ORTAMINI VE ZAMANINI OLUŞTURMAK ve ETKİLEYİCİ BİR KONUYU YAKALAYABİLMEKTİR.

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?
Benim eserlerimin içince en küçüğünden   başlayıp , en büyük insana kadar   her yaş grubuna hitap eden eserler üretmekteyim.

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?
KADINLARIN SORUNLARINI, ERKEKLERİN YORUMLARINI, İYİ KÖTÜ DURUMLARINI   YARIM ASIRDIR  YAZMAYA DEVAM DEDİYORUM. BUNLARI DÜŞÜNDÜĞÜN ZAMAN   NEGATİF, VE POZİTİF YAŞANTILARIN HER BİRİ İLHAM KAYNAĞI OLUYOR. AYRICA GÜNCEL OLAYLARDA BUNA İLAVE OLUYOR.  ÇOĞUNLIK OLARAK AŞK VE SEVGİ HOŞ GÖRÜ İNSANCIL YAKLAŞIMLAR, EĞİTİM VE KÜLTÜREL   HABERLERDE ETKİLEYİCİ OLUYOR.  ÇÜNKÜ AMACIMIZ TOPLUMA YÖN VEREBİLMEKTİR.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?
Yazarlar kitaplarını okunması için yazarlar. Ben bu düşünceyle ilgimi çeken her kitabı fırsat buldukça okumaya çalışıyorum.  Yunus Emre, Mehmet AKİF ERSOY,  SAFAHAT- NECİP FAZIL- ÇİLE,  Benim örnek aldığım şahsiyetler ve eserlerdir. Faruk Nafiz Çamlıbel - Han duvarları. Yemen sızısı. ATATÜRK'ÜN YURT GEZİLERİ   TÜRK DÜNYASI YAZARLAR ANSİKLOBEDİLERİ  vs gibi henüz hatırıma gelmeyen birçok eserler ve yazarları takip ediyorum.  Çünkü her eser her şair ve yazar ve   okuyucu   kitlesi de değerlidir bence. 

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?
TÜRKİYE'NİN BEŞİNCİ BÜYÜK DERNEĞİ OLAN GÖLLER BÖLGESİ YAZARLAR ve ŞAİRLER DERNEĞİNİN KURULMASINA VESİLE OLUP BAŞKANLIĞINI DA YAPARKEN ÜLKE ÇAPINDA VE ULUSLARARASI ŞİİR ve MÜZİK PROGRAMLARI , YARIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK. DAVETİYEMİZ ÜZERİNE BİRÇOK ÜNLÜ İSİMLER TEŞRİF ETTİLER BU DEĞERLİ ŞAHSİYETLERİN AMATÖR YAZAR VE ŞAİRLER İLE DE TANIŞMASINA VESİLE OLDUK.  ZATEN   AMACIMIZ - KALEM TUTAN ELLERİ, DOĞRU KONUŞAN DİLLERİ, SEVEN GÖNÜLLERİ , BİR ARAYA TOPLAMAKTI. BUNU BAŞARMAYA ÇALIŞTIK. GAYEMİZ İSE - KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ DEĞERLİ ŞAHSİYETLERİ ÖN PLANA ÇIKARMAKTI. BUNUDA ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BAŞARDIĞIMIZDAN EMİNİM. 10  KİŞİ İLE ADIM ATTIĞIMIZ SANAT HAYATINDA  1000 DEN FAZLA GÖNÜL DOSTUMUZ OLUŞTU. BU VESİLEYLE- SANATÇI , BESTEKAR, ŞARKI, TÜRKÜ, ARABESK , ARAJMAN , POP MÜZİĞİ SÖZ YAZLARININ BİR BÖLÜMÜ İLE DE TANIŞMIŞ OLDUM ve OLDUK.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?
Konu seçimi toplumun benimsemesi için çok önemlidir.  Ben bu konuda her yaştaki insanları düşünerek onları nasıl etkileyebilirim onun hesabını yapıyorum. Çocuklara masallar, çocuk şiirleri, öyküler , fıkralar yazarken, gençler içinde Aşkın Deryası şiirlerimi eserlerimi sunuyorum. SEVMEK VE SEVİLMEK HERKESİN HAKKI duygusunu benimseyerek onların yol haritasını eğitim ve kültürü de içine alarak belirliyorum. Olgunlaşan insanlar romanları , hikayeleri, komedi ve anlamlı sözleri benimsiyorlar.  VATAN , BAYRAK aşkı ile birçok eserler ürettim. Bunun yanı sıra sağlık problemlerinize çözümü göz önünde bulundurarak beş eser yayımladım. 

10. Peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?
YILMA YORULMA BEŞİKTEN MEZARA KADAR, OKUYAN İNSAN HAYATTA HER TÜRLÜ LEZZETİ TADAR, FAZLA SÖZE NE HACET ANLAYANA YETER BU KADAR, OKU OKU YAZ , BİR DAHA OKU.   HER KİTAP BİR DÜNYADIR.  İNSANLARDA OKUYUP ÇÖZEBİLENLER İÇİN HEPSİ AYRI KİTAPTIR. OKUYUCU KİTLESİNİN İÇERİĞİNİ ALKILAYAN HER ESER ONUN OKUMASINA VESİLE OLUR. YANİ HER OKUR İŞTE BU KİTAP BENİ ANLATIYOR DİYE KİTABA VE YAZARINA SAMİMİYET DUYAR. OKURLARIMIZA VE TÜM İNSANLIĞA ŞU DUYGUMU İLETMEK İSTİYORUM. HİÇBİR KİTAP KOLAY YAZILMIYOR. ONUN İÇİN DEĞER VERİP ALDIĞINIZ HER KİTABI OKUDUKTAN SONRA LÜTFEN BİR BAŞKASININ OKUMASI İÇİN ÖNERİDE BULUNUN VE HEDİYE EDİN. HİÇBİR KİTABIN SOBA TUTUŞTURMASINA GÖNLÜM RAZI OLMAZ.  AİLELER ÇOCUKLARI KÜÇÜK YAŞTA OKUMAYA SEVKETSİNLER. KİTAPLAR DOĞALDIR ÇÜNKÜ İÇİNDE RADTASYON YOK.  KULLANILAN ELKTRONİK CİĞAZLAR BEYİNLERİ UYUŞTURMAKTADIR. 
TÜRKİYE'MİN GÜL BAHÇESİ ISPARTA İLİMDE YARIM ASIRLIK SANATIMI İÇEREN ve İÇİNDE BİNLERCE ARŞİVİM BULUNAN , HEM ÖZEL KÜTÜPHANE, HEMDE OFİSİM, VE MİSAFİRHANE ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİMİ ULUSLARARASI ŞAİR VE YAZARLARIN , SANATÇILARIN KATILIMIYLA 2-3-2014 YILINDA HİZMETE AÇTIM.  ZİYARETÇİLERİMİN HER BİRİNE KİTAP HEDİYE ETMEKTEYİM.  NİÇİN ?  ELBETTE OKUNMASI İÇİN ZİYARETİNİZİ BEKLİYORUM, SELAMLAR İLETİYORUM. 

Bakmadan Geçme