El Emeği Göz Nuru Sergisine Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi kursiyerlerinin yapmış olduğu eserlerden oluşan El Emeği Göz Nuru sergisi açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi kursiyerlerinin yapmış olduğu eserlerden oluşan El Emeği Göz Nuru sergisi açıldı.
Serginin açılışı, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık,Malatya Valisi’nin eşiNagihanBaruş, Milletvekili Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Çakır,Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar tarafından yapıldı.
Çalık, “Muhteşem Bir Geri Dönüşüm Sağlanmış”
Açılışta konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: “Bu mekânda bu işleri yapmak her babayiğidin harcı değil. Cumhurbaşkanımızın çok kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu “Geri Dönüşüm” dâhil olmak üzere birçok el işi ürünümüzü burada gördük. Çeyizlerdeki nakışlar, kanaviçeler, gümüş tabaklar değerlendirilmiş ve muhteşem bir geri dönüşüm sağlanmış. Yüreklerini ortaya koyan bütün kadınlarımızı canı gönülden kutluyorum. Hocalarımızın ellerine yüreklerine sağlık. Diktikleri elbiseler, işledikleri nakışlar, yaptıkları saçlar onlara bereketle dönsün inşallah. 
“Sosyal Belediyeciliğin İlk Adımı”
Kadın erkek şehitlerimizin sayesinde bugün bu vatanda başımız dik bir şekilde dolaşıyoruz. Rabbim şehadete eren bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Bu mekânın ilk açıldığı anları hatırlıyorum. Malatya’da kadınlara yönelik ilk özel merkezlerden biriydi. Emeği geçen herkese ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, ellerine sağlık diyorum.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat da yaptığı konuşmada, “Kadınlarımızın üretime katkı sağladıklarını görünce sizlerle gurur duydum. Hepimiz annelerimizin eteğinde büyümüş kendi el işlerimizi kendimiz yapmış bir halkın evlatlarıyız. Belediye aracılığıyla bütün sanat eserlerinde hepinizin el emeklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme