Elazığ'a Bir Ödül Daha

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hizmetlerinden dolayı değişik kurum ve kuruluşlar tarafından verilen ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz yıllarda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bakanlık, strateji dernekleri ve medya kuruluşları tarafından 13 ödül kazanan Başkan Yanılmaz en son ödülünü ise çevre duyarlılığını öne çıkaran ELBÜS, Çöpten Enerji Üretim Tesisi ile Hedef Sıfır Atık projelerinden dolayı alarak  "Yılın En Başarılı İl Belediye Başkanı’ seçildi. 
Başkan Yanılmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onur konuğu olarak katıldığı törende ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın elinden aldı.
Buhara Medya Grubu tarafından düzenlenen "9. Uluslararası Buhara Medya Ödülleri", Ankara'da gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı, siyaset ve iş dünyasından temsilciler, sanatçılar ve davetliler katıldı. Programa onur konuğu olarak katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ödül törenine katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek ödül alanları tebrik etti. 
BAŞKAN YANILMAZ: “BİRLİKTE BAŞARDIK”
Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve 10 bin hanenin elektrik üretimini sağlayan Çöpten Enerji Üretim Tesisi, Sıfır Atık Projesi ile dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip yerli ve milli ELBÜS’ler ve birçok çevre dostu proje ödüle layık görüldü. 
ÇEVRECİ YATIRIMLAR ÖDÜL GETİRDİ
Çevre dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, aldığı ödüle ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Daha öncede hayata geçirdiğimiz birçok proje ödüle layık görüldü. Hayır Çarşısı, Hayvan Hastanesi, Kültür Park gibi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projeler hem ilimize hem de ülkemize değer ve misyon kazandırdı. Bu başarı hepimizin ve Elazığlılar olarak biz birlikte başardık. Şehrimizin her anlamda gelişimine ve değişimine katkımızı sürdürüyoruz. Bugün Elazığ geniş bulvarları, sosyal yaşam alanlarıyla bölgesinde lider konumdadır. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin ödüle layık görülmesi ise bizler için büyük önem taşımaktadır. Hizmetlerin ödüle layık görülmesi çalışma azmimizi daha çok artıracaktır. Göreve geldiğimiz günden bugüne almış olduğumuz 17 ödülü değerli hemşehrilerimize armağan ediyoruz. Daha önce ‘Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz’ Projesi ile ödülü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştık. Bizlere sürekli öncülük eden ve projelerimizi gerçekleştirmemize vesile olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şehrim adına teşekkür ediyor, durmadan yorulmadan çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.
YANILMAZ: 
"BU ÖDÜL ELAZIĞ'IN"
Yılın Belediye Başkanı ödülünü şahsı adına değil tüm Elazığlılar adına aldığını belirten Başkan Yanılmaz, “şehircilik, kültür sanat projelerimizle birlikte çevreye duyarlı projelerimizin ülke çapında dikkat çekmesi ve ödüle layık görülmesi, bizleri olduğu kadar şehrimiz insanını da mutlu etmiştir. Özel projelerle ülke çapında konuşulmak ve örnek gösterilmek hemşerilerimiz adına da onur ve gurur vericidir. Ben bu ödülü tüm hemşerilerim adına aldım. Desteklerinden ve bizlere güvenlerinden dolayı da tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme