Elazığ'da muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.

Elazığ Cem Kültür Vakfı tarafından Yıldızbağları Cemevi'nde düzenlenen programda konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İslam aleminde muharrem ayına çok önem verildiğini söyledi.

Elazığ aşure ikramı

Bu birlik ayından her kesimden temsilciyi her renkten insanı görmekten memnun olduğunu belirten Vali Kaldırım, şunları kaydetti:

"Bu ayda Kerbela'da şehadete yürüyen başta Hz. Hüseyin olmak üzere herkesi rahmetle anıyorum. Buradaki bütün konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu çok önemli. Ülke olarak millet olarak en büyük ihtiyaç duyduğumuz birlik, beraberlik, hoşgörü, birbirini olduğu gibi kabullenmek ve sevmektir."

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise, Aleviliğin en güzel yanının her düşünceye açık kültür olduğunu işaret ederek, "Kerbela ve Hz. Hüseyin sadece Alevilerin değil. Tüm İslam dünyasınındır." dedi.

Programa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme