Elazığ Şehir Hastanesi Açıldı

Bölgedeki sağlık hizmet kalitesini en yüksek seviyeye çıkaracak olan Elazığ Şehir Hastanesi hizmete açıldı. Yozgat, Mersin, Isparta, Adana ve Kayseri şehir hastanelerinden sonra Elazığ Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Elazığ Şehir Hastanesi’nin bağlantı yolları ile hastane kampüsünün asfaltı başta olmak üzere kaldırımları Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa sürede tamamlandı.
“BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM ETTİK”
Resmi açılış töreni öncesinde Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve beraberindekiler, Elazığ Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak çalışanlarla sohbet etti. Başkan Yanılmaz Elazığ Şehir Hastanesi’nin şehrimize hayırlı olmasını dileyerek açıklamasında şunları ifade etti:
 “ Elazığ Şehir Hastanemiz bugün itibariyle hasta kabulüne başladı. Öncelikle bu hastanenin ilimizde yapılmasına karar veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarlığımı belirtmek istiyorum. Yine bu hastanenin temelinden yapımına, bitimine kadar emek veren Rönesans firmasına çok teşekkür ediyorum. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü'ne ve bütün doktorlarımız, hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Tabi Elâzığ Belediyesi olarak temel atıldıktan sonra bu hastanenin bağlantı yolları ile ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürdük. Kuzey, Güney, Doğu İmar Yollarımız, Seyda Molla Bahri Bulvarı üzerinde yapmış olduğumuz çalışmalarla hastane bağlantı yollarını bitirdik ulaşımı kolaylaştırdık. Ayrıca Elazığ'ın batısı, kuzeyi ve güneyinden hastaneye otobüs seferleri, minibüs seferleri başlattık, ring seferleri düzenledik. İtfaiye araçlarımız bu taşıma süreci boyunca burada olacak. Olağanüstü herhangi bir durumda direkt müdahale edecek. Eski hastaneden buraya taşınırken hemşirelerimiz mağdur olmasın diye iki otobüsümüz eski hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını buraya Elâzığ Şehir Hastanesi’ne getiriyorlar. Elâzığ bu konuda bütün yöneticileri ile birlikte hastanenin hem yapımında hem ilerlemesinde hem de devreye girmesinde etkin bir görev aldı. Bugünkü organizasyonunda gösterdi ki birlikte hareket edildiğinde bütün kamu kurum kuruluşlarının ortak hareket ettiğinde güzel sonuçlar çıkıyor. Bugün de Elâzığ’ımızda bu güzel sonucu hastanede görme imkânı bulduk.”
BİN 38 YATAK KAPASİTELİ
Güçlü altyapısı ve teknoloji yatırımlarıyla bölgedeki sağlık hizmet kalitesini en yüksek seviyeye çıkaracak şehir hastanesinde, bin 38 yatak mevcut. Hastanede her branştan poliklinik yer alıyor ve nitelikli ameliyatlar yapılabiliyor. Hastane, diğer şehir hastaneleri gibi sağlık alanında son teknolojiye sahip cihazlarla hizmet verecek.
DEPREME DAYANIKLI TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Otomasyon sistemiyle donatılan, 8 blok halinde inşa edilen Elazığ Şehir Hastanesi depreme dayanıklı tasarımıyla dikkat çekiyor. 872 sismik izolatörün kullanıldığı hastanede, helikopterlerin kalkış ve inişi için 2 helipad bulunuyor. Diğer illerden gelecek hastaların da yararlanacağı hastanede 688 tek kişilik, 169 çift kişilik oda yer alıyor.
Ayrıca hastanede, 302 poliklinik odası, 39 ameliyathane, 25 hemodiyaliz ünitesi, 114 yataklı yetişkin yoğun bakım ünitesi ve 46 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi yer alıyor.
 

Bakmadan Geçme