Emanet Çarşı-Doğal Ürünler Pazarı

Yeşilyurt Belediyesi'nden Toplumsal Birliktelik ve Ekonomik Hayata Katkı Sunacak Dev Yatırım.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Emanet Çarşı-Doğal Ürünler Pazarı’ projesinin sosyal ilişkileri kuvvetlendirmesiyle birlikte tarım politikasını da destekleyecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.
“İLÇEMİZDE YAŞAMANIN AYRICALIK OLDUĞUNU HİSSETTİREN YATIRIMLARA DEVAM EDİYORUZ”
 Turgut Özal Mahallesi Osmanlı Caddesindeki inşaat alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’ta yaşamanın ayrıcalık olduğunu hissettiren yatırımlarına bir yenisini daha ekleyecek olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
“PROJEMİZ; TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞİMİZİN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLACAK”
Başkan Çınar, toplam maliyeti 2 milyon 799 Bin 900 TL. olup 1.790 m² alanda hizmete girecek ‘Emanet Çarşı-Doğal Ürünler Pazarı’ projesinin hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşları ortak platformda buluşturmasının yanında kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilerin ekonomik açıdan desteklenmesi ve refah seviyesinin arttırılmasına büyük destek vereceğini söyledi.
“DOĞAL ÜRÜNLER, SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ORTAMDA TÜKETİCİYE ULAŞACAK”
Sosyal belediyecilik hizmetlerine örnek teşkil edecek bu dev yatırımın Selçuklu Mimarisi örnek alınarak çizildiğini ve üç kat üzerinden Malatyalılara hizmet vereceğini dile getiren Başkan Çınar, “ Son yıllardaki dev yatırım ve projelerle geleceğe daha umutla bakan güzel ilçemizin yaşam düzeyini artırma, insanlarımız arasındaki dayanışma ve paylaşma duygularının daha da güçlenmesi adına örnek alınacak eserlerimize bir yenisini daha eklemenin onurunu yaşıyoruz. Yerel yönetimlerin asıl amacı insan odaklı yatırımlar ve projelerdir, bizde bu yolda emin adımlarla yürüyerek sunduğumuz hizmetlerle Yeşilyurt Markasının tanınırlılık seviyesini artırdık. İnşaatı devam eden ‘Emanet Çarşı-Doğal Ürünler Pazarı’ projemizde hem manevi açıdan hem de ekonomik açıdan güzel ilçemizin yaşam düzeyine artı değerler katacaktır.  Gerek mimari yapısı gerekse de faaliyetler alanlarıyla toplumdaki paylaşım ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olacak bu dev yatırımın içerisindeki Doğal Ürünler Pazarımız, kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilerimizin ekonomik açıdan desteklenmesi ve refah seviyesinin arttırılmasına ciddi katkılar sunacaktır. İlçemizin farklı kırsal yaşam alanlarında çiftçilerimiz tarafından üretilen doğal ürünlerimiz, açık ve kapalı işyerlerimiz aracılığıyla tüketiciye direkt olarak üretici eliyle ulaşmasını sağlayacağız. Üreticiler için ayrı bir gelir, tüketiciler için ise doğal ürüne doğrudan ulaşma kolaylığı sağlayacak pazarımızı açmakla bir anlamda tarıma ve hayvancılığa da destek vermiş olacağız. Hem üreticiye hem tüketiciye önemli avantajlar sağlayacak olan Doğal Ürünler Pazarımızda sebze, meyve, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi tarımsal gıdaların ilk  elden  satışı yapılacak. Sofralarında doğal ve taze ürünler bulundurmak isteyen vatandaşlarımız, açılacak pazardan gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilecek. Kaliteli ve nitelikli tarımın teşvik edilmesini amaçlayan projemiz kapsamında ucuz ve taze ürünlerin satışını sağlamak ve gereken denetimleri yapabilmek üzere de denetim mekanizması oluşturacağız. Doğal pazarda tezgâh açacak üreticilerimiz taze ürünlerini aracısız olarak satma şansına kavuşacak.” dedi.
“TOPLUMDAKİ HÂYIR-HASANET VE PAYLAŞIM OLGUSUNA KATKI SUNACAĞIZ”
‘Emanet Çarşı’ bölümünde ise hayırseverler ile ihtiyaç sahibi hemşerileri buluşturacaklarını ifade eden Başkan Çınar, “Ücretsiz alış-veriş kartına sahip vatandaşlarımız, hayırseverlerin yardımlarına bu binamızda kolay ve rahat bir şekilde ulaşabilecekler. Hayırseverlerden gelen emanetler gerekli bakım ve onarımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak, sosyal yardıma ihtiyaç duyan her vatandaşımız eksik olan malzemelerini buradan temin edebilecek. Bina içerisinde ayrıca 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap eden sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak şekilde bölümlerin yer alacak. Her yaştan vatandaşımızın katılabileceği meslek edindirme kurslarının yanı sıra el sanatları ve beceri kursları da açacağız” dedi.

Bakmadan Geçme