Engellileri anlamak için engelli parkuru kuruldu

Malatya'da İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu tarafından sağlıklı bireylerin, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlaması amacıyla engelli parkuru kuruldu.

İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite kampüsünde kurulan engelli parkurunda engeli olmayan öğrenciler, gözlerini bandajla kapatarak, bastonla parkurda yürümeye çalıştı.
Parkurla ilgili açıklamada bulunan Engelsiz İnönü Topluluğu Başkanı Güner Şahin, topluluk olarak üniversitede engellilerin yaşadığı zorluklara farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
Engelli parkuru ile engellilerin yaşantısını insanlara empati yoluyla aşılamayı düşündüklerini belirten Şahin, "Parkurda  engeli olmayan bireyler tekerlekli sandalye ile kasisten geçiyor, göz bandı ve baston yardımıyla  parkuru tamamlıyor.  Engelli bireyleri bir dakikalığına anlamak, onların ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlamayı amaçlıyoruz. Bu parkur yaklaşık 15 metredir. Normalde bireyin bu parkuru geçme süresi 10 saniye iken görme engelli bir bireyin bu parkuru geçme süresi ortalama 3-4 dakikayı buluyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme