Erkan Özgür,Malatya Esnafı Kan Ağlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı Erkan Özgür, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Pazartesi Pazarını ve Sanayi bölgesini ziyaret etti.

Erkan Özgür'den Dikey Yapılaşma Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı Erkan Özgür, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Pazartesi Pazarını ve Sanayi bölgesini ziyaret etti.
"PAZARCI ESNAFIMIZA RAKİP OLMAYACAĞIZ"
31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını artıran Erkan Özgür, pazartesi pazarındaki pazarcı esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Özgür, pazarcı esnafının en büyük sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu söyledi. Özgür: "Pazarcı esnafımızın birçok sorunu var. Ekonomik sıkıntılar pazarcı esnafımızı zor durumda bıraktı. Bende buradan pazarcı esnafıma söz veriyorum. Birilerinin "varlık kuyruğu" diye lanse ettiği tanzim satış yerleri kurarak pazarcı esnafımıza asla rakip olmayacağız. Zaten tanzim satışları da hiçbir yerde çözüm üretmiyor ve 31 Marta kadar devam edecek geçici bir çözüm. Gezdiğimiz yerlerde gördüğümüz tablo, Malatya esnafının kan ağladığıdır. Bizi üzen bu durumu elimizdeki olanaklarla düzelteceğiz ve Yeşilyurt esnafını ayağa kaldıracağız." dedi.
"YEŞİLYURT BETON YIĞINI HALİNE GELDİ"
Mevcut Belediye Başkanının "Yeşilyurt 30 ilden büyük" söylemini sert bir dille eleştiren Özgür: "Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Belediye Başkanı adayı Yeşilyurt'un 30 ilden büyük olduğunu ve Yeşilyurt'un kendileri döneminde büyüdüğünden bahsediyor. Bu büyüme sadece inşaata ve inşaata dayalı büyümedir. Herhangi bir yeşil alan kalmadı. Ranta dayalı imarların yapıldığı bilinmektedir. Yeşilyurt'u yeşillikten çıkarmışlar ve artık bir beton yığını haline getirmişler. İktidar döneminde uygulanan imar planlarında hep dikeye doğru yapılaşma olmuştur. Bizim dönemimizde hiçbir zaman ranta dayalı işler yapmayacağız. Herkesin hakkını, hukukunu koruyacağız. Yeşilyurt'u daha yeşil hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yeşilyurt'ta Konak, Bostanbaşı, Yakınca, Gündüzbey ve Yeşilyurt merkez başta olmak üzere kapanan belediyeler unutulmuş haldedir. Bu bölgelerde herhangi bir kaldırım, altyapı çalışması yok. Atıl bir şekilde bu bölgeler kenara atılmış. Büyümek eğer buysa söyleyecek bir şey yok. " ifadelerini kullandı.
"SANAYİ ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

CHP Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı Erkan Özgür 31 Mart seçimleri kapsamında bir sonraki ziyaretini ise Sanayi Bölgesine yaptı. Sanayi bölgesinde de esnafın özellikle ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirten Özgür, sanayi bölgesinde yüzlerce firmanın kepenk kapatmak üzere olduğunu ve bu durumun Malatya'yı yönetenler tarafından göz ardı edildiğini söyledi. Özgür, sanayi bölgesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı: "Sanayi bölgesinin güvenlikle alakalı birçok sorunu var. Ayrıca sanayi bölgesine giriş ve çıkışlarda sorun yaşanıyor. Sanayi bölgemizdeki bir diğer sorun ise elektrik direkleri ile ilgili. Esnafımız elektriğin yerin altından geçmesini istiyor. Biz talebi aldık ve seçildiğimiz zaman esnafımızın bu sorununu gidermeye çalışacağız. Sanayi bölgemizdeki en büyük sorunlardan biri ekonomik sıkıntılar. Belediye Başkanı seçildiğimiz zaman elimizdeki olanakları kullanarak Sanayi Esnafımızın sorunlarını çözeceğiz. "

Bakmadan Geçme