Eski Malatya'yı Besleyen Ana Şebeke Hattını Yenileme Çalışmaları Sürüyor

MASKİ Genel Müdürlüğü,4,4 milyon TL maliyetli, 4 bin 900 metre uzunluğundaki Eski Malatya'yı besleyen Melekbaba- Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmalarında bin 500 metrelik bölümü tamamladı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü,4,4 milyon TL maliyetli, 4 bin 900 metre uzunluğundaki Eski Malatya’yı besleyen Melekbaba- Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmalarında bin 500 metrelik bölümü tamamladı. 

“4.4 milyon maliyetindeki, 4 bin 900 metre uzunluğundaki çalışmamızdabin 500 metrelik bölümü tamamladık”

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunanMASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Melekbaba depomuzdan Eski Malatya’ya su sevkiyatını sağlayan ana ishali hattımızda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu ana ishali hattımız çelik olup, uzun yıllar önce döşenmiş bir boru. Çoğu yerde fiziki kayıplara neden olan ve Eski Malatya bölgemizdeki 3 depomuzu besleyen bu ana hatta yapacağımız bu yenileme çalışmasıyla Eski Malatya’daki su rezervlerimizi de bu şekliyle fiziki kayıplardan kurtarmış olacağız. 4,4 milyon TL maliyetli, 4 bin 900 metre uzunluğundaki Eski Malatya’yı besleyen Melekbaba- Alibaba depolar arası bağlantı ana isale hattı yenileme çalışmalarımızda bin 500 metrelik bölümü tamamladık. Söz konusu çalışmada bin metrelik bölümü içme suyu daire başkanlığımızın yapım ekibiyle inşa ediyor, kalan 3 bin 900 metrelik kısmı ise yüklenici firmamız yapıyor.  İnşallah proje tamamlandığında toplamda 8 bin tonluk Alibaba, Karahan ve Karababa depolarımıza suyumuzu daha bol rezervli ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.  

Bakmadan Geçme