Esnafımızın taleplerini Cumhurbaşkanımıza sunduk

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde takdim ettikleri dosyada esnaf ve sanatkarların talep ve sorunlarını İletti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde takdim ettikleri dosyada esnaf ve sanatkarların talep ve sorunlarının yanında Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi açılması ve mevcut Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de buraya bağlanması talebini de ilettiklerini kaydetti.
 
Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya programında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnaf ve sanatkarımızın  sorun ve  çözüm önerileri ve talepler ile Malatya’mız da yapılmasını istediğimiz bazı hizmetleri içerin dosyamızı arz ettik.  Sayın Cumhurbaşkanımıza, Baş ustamıza esnaf ve sanatkar camiasına göstermiş olduğu yakın ilgisi ve desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Keskin, “Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle esnaf ve sanatkarın Bağ-kur primlerinden indirim yapılmasını, esnafların prim gün sayısı 7 bin 200’e düşürülmesini, Emeklilik yaşı gelen ancak 2000 yılından önce Bağ-Kur kaydı olmayan esnafa vergi ve oda kaydı dikkate alınarak son kez geriye dönük borçlanma hakkı verilmesi, Motorlu Taşıtlar Vergisinin şoför esnafı için uygulanmamasını, ÖTV indiriminden faydalanamayan şoför esnafına  imkan sağlanmasını, Sanayi elektriği kullanan işyerlerinde abonelik esnasında alınan  güvence bedelinin alınmamasını, İşyerlerine gelen elektrik faturalarına Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından alınan İletişim sistemleri kullanım bedeli, Dağıtım sistemleri kullanım bedeli, Enerji fonu bedeli, TRT payı, Belediye tüketim vergisi ve  KDV’nin alınmamasını,  Elektrik aboneliği bulunan tüm vatandaşların sorunu olan Sayaç Okuma bedelinin kaldırılmasını, Çiftçilere sağlanacağı açıklanan yüzde 12 enerji indiriminden esnaf ve sanatkarında yararlanmasını” gibi talepleri ilettiklerini kaydetti.
 
Keskin, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin,  Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde açılmasını istedikleri tıp Fakültesine bağlanmasını da talep ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük vefa örneği göstermesi sonucunda Malatya’mızın çok sevdiği hemşerisi 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın ismi ölümsüzleştirilerek adına üniversite kurulmuştur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kuruluşu Malatya’mız ve bölgemize ayrı bir heyecan vermiştir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kuruluşu esnasında öğrencisi olmayan Su Ürünleri Fakültesi ile birlikte Öğrencisi azalan Ziraat Fakültesi ve ilçelerdeki birçok bölümü öğrencisiz olan Meslek Yüksekokulları devredilerek kurulmadan işlevsiz bırakılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kısa sürede ismine yakışır noktaya gelebilmesi için desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızdan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurularak,  Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işler hale getirilmesini arz ettik.  Malatya Devlet Hastanesi iken Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülen hastanemiz ise beklenileni verememiştir.  Sadece tabelası değişmiştir.  Şuanda boş olan Yeşiltepe bölgesindeki Askeri Hastanesi alanı ile  Çakmak Kışlasının da  Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne devredilmesini talep ettik. Kamuoyuna daha ikinci üniversite kurulmadan ikinci üniversitenin Yeşiltepe Bölgesine kurulmasına defalarca açıklamıştık. Bugünde aynı noktadayız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi‘nin ismine yakışır bir noktaya gelebilmesi için bina ve yeni fakülteler ile desteklenmesini sayın cumhurbaşkanımızın bilgisine sunduk. Turgut Özal7ığn ismini taşıyan bir üniversite, Turgut Özal’ın ve Malatya’nın vizyonuna ve misyonuna uygun olması gerekmektedir. Be nedenle Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni desteklemek hepimizin görevi ve sorumluluğudur.”
 
Keskin, “Biz dosya sundukça, Malatya’mız için taleplerde bulundukça bazı kesimler sistematik bir şekilde koro halinde tepki gösteriyorlar.  Biz işimize bakıyoruz, Malatya’mıza sahip çıkıyoruz. Tepki gösterenlerin Onkoloji Hastanesi’nin Malatya ESOB tarafından hazırlanan dosya ile Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edildiğini ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatı ile projeye başlanıldığını unutmasınlar.  Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile bazı kurumlara atananlar bu konuda daha fazla saygısızlık yapmasınlar, altında ezilirler. Onkoloji Hastanesi inşaatının önünde fotoğraf çektiren bazı yöneticilerin ve ekibinin Cumhurbaşkanımızın ismini anmaması da dikkatimizden kaçmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’da hangi projenin talimatını verip vermediğini gayet iyi biliyorlar, Malatyalılarda iyi biliyor” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Bakmadan Geçme