Esnaflar Ekonomimizin Bel Kemiğidir

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte Battalgazi Esnaf ve SanatkârlarOdası Başkanı Adil Culha’yı ziyaret ederek, bir süre görüştü. 
Başkan Çakır: Esnaflarımızın şehirlerimizin gelişmesi, kalkınması anlamında büyük katkıları var
Esnaflıktan gelen biri olarak esnaf camiasının sıkıntılarını ve dertlerini iyi bildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Esnaflar ekonomimizin bel kemiğidir. Şehirlerimizin gelişmesi, kalkınması anlamında büyük bir katkıları var. Bizim amacımız esnaflarımızın daha iyi iş yapabilmeleri için gerekli ortamları hazırlayabilmektir. Sektör anlamında işlerini büyütebilecekleri alanlar tahsis edebilmektir. Bunun için de üst ölçekli planlamalarda bunların çalışmaları yapıldı. Bizler bu anlamda Malatya’daki küçük esnaflarımız, sanatkârlarımızın ürettikleri ürünler açısından bir üst segmente geçebilmelerini ve bunları çok daha kolay bir şekilde pazarlayabilmelerini istiyoruz.” dedi. 
Çakır: Bütün esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum
Yerel anlamda Malatya’nın tek merkezli bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Malatya’nınbu tek merkezli yapıdan çıkması için büyük bir çaba sarfediyoruz. İşte Yeşiltepe’nin bir merkez olması, Göztepe’nin, Battalgazi’nin, Yeşilyurt’un, Karakavak’ın tamamının birer alt merkez olarak şehrin açılması gerekiyor. Bu kapsamda da çok ciddi bulvarlar, ana caddeler açıldı. Bu açılan bulvar ve ana caddelerimizle de kentimizin o tek merkezli makûs talihini yıkmış oluyoruz. Kuzey Kuşak Yoluyla, Güney Kuşak Yoluyla, Tecde Bulvarı, Dilek Bulvarı, Yeşilyurt Bulvarı, Tecde – Maşti arasını birbirine bağlayan ana arterlerimiz, Fahri Kayahan’da açılan ana caddelerimiz olsun, Çarmuzu yolumuz, Çevre Yoluna açılan diğer ana caddelerimiz olsun bunlar şehrimizi açmış oluyor. Dar bir çerçevede hem aşırı kiraların olması, ticaretin sıkışması buradaki ekonomiyi de daraltıyor. Bütün bunlarla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı bir bir hayata geçirdik. Bu vesileyle bütün esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Culha: Büyükşehir Belediyemiz büyük çalışmalar içerisindeler
Battalgazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adil Culha da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Büyükşehir belediye Başkanımızın ziyaretleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Aynı zamanda esnaflıktan gelen bir büyüğümüz olarak her zaman birikimlerinden istifade etmişizdir. Kendilerinden Allah razı olsun. Bizleri ve üyelerimizi her zaman dikkate almalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle alt yapı başta olmak üzere büyük çalışmalar içerisindeler.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra beraberindekilerle birlikte Battalgazi esnaflarını da ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Başkan Çakır ayrıca, Battalgazi Otağı’nı da ziyaret ederek geleneksel kıyafetleri giyinen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bakmadan Geçme