Ev Sahiplerini Vicdanlı Olmaya Davet Ediyorum

mansetmalatya.com Haber Site Sahibi Berkman Dulcan Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül İle Bir Çok Mahallede Devam Eden İmar Karmaşası Hakkında Bilgi Aldı.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül MansetMalatya.com sitesine yaptığı özel açıklama ile “Battalgazi belediyesi sınırları içerisinde kalan birçok mahallelerde imar karmaşası devam etmektedir.” dedi.

Başkan Özgül özellikle “Bu bölgenin vebali Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın boynundadır. Selahattin Başkan bu Battalgazi bölgesinin imarının karmaşasını çözmelidir.” diye konuştu.

“İMAR KONUSUNDA VEBAL BAŞKAN GÜRKAN’IN BOYNUNDADIR”

Selahattin Başkanımız Battalgazi Belediye Başkanı iken Büyükşehir Belediyesi konuyu ağırdan aldığını belirtiyordu diyen Özgül şimdi kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı olduğuna göre bu imar konusunun vebali kendi boyundadır. Fahri Kayahan, Karakavak, Tecde, Barguzu ve Yakınca mahallelerindeki birçok kişinin arsalarını kat karşılığı vererek nasıl ki gayrimenkul zenginleri çoğaldı ise Battalgazi bölgesinde birçok mahallenin Yeşilyurt belediyesinin mahallelerine eşit olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

“İKİ ÜNİVERSİTE VAR SOSYAL TESİS EKSİK”

Özgül ayrıca Malatya’da İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi mevcut olduğunu belirterek “Bu iki üniversite Battalgazi Belediyesi mücavir alanında bulunmakta. Yaklaşık 60 bin öğrenci bu bölgede ikamet ettiğini düşünürsek bu bölgede öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirecek sosyal tesislere ihtiyacı vardır. Karakaya Barajına kuşak yolları ile baraj sahil yolunun yapılması. Pınarbaşı gölünün etrafı ile Mişmiş Parkının değerlendirilerek öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecek sosyal tesislerin yapılması gerekmektedir.” dedi.

“EV SAHİPLERİNİ VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Pandemi sonrası ev kiralarının arttığını görüyoruz diyen Başkan Özgül “Ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet ediyorum fırsatçılık yapmaktan lütfen vaz geçiniz. Birçok ev sahibi kiralarının artışını Merkez Bankasının belirlediği TÜFE oranında artırmaları gerekirken MB belirlediği kira artış oranını göz önüne almayarak kendi kafalarında belirledikleri %40 ile %50 oranlarında fahiş kira artışları yaptıkları görülmektedir” diye konuştu.

“KİRALARI BANKA ÜZERİNDEN ÖDEYİN”

Kiracıları uyaran Başkan Özgül “Kira artışları kanunen merkez bankasının belirlediği TÜFE oranın üzerinde yapılamaz kiracılar kiralarını elde değil bankalar kanalı ile ödemelerinde fayda vardır, çünkü kira artışını kabul etmeyen kiracılar elden verdikleri kiraları kanıtlayamadıklarından ev sahibinin tahliye davası işini kolaylaştırmaktadır” diye konuştu.

“MERDİVEN ALTI EMLAKÇILARA DİKKAT”

Özgül “ Vatandaş ev alırken de kiralarken de eski evlerde dikkat etmesi gereken depremde hasar görüp görmediği, sıfır evlerde ise tapusunu alabileceğine emin olmalıdır. Vatandaşlarımızda ricamız ev arsa arazi dükkân alırken veya satarken her emlakçıya itimat etmemeleri gerekiyor. Özellikle satıcılar rast gele herkese satacağı gayrimenkul bilgilerini vermesin gayrimenkul bilgisini verdikleri kişinin kayıtlı diplomalı emlakçı olup olmadığına dikkat etmelidir.

Gayrimenkul alıcılara da aracılık yapan emlakçıyı iyi araştırsınlar EMLAKÇININ bürosu var mı? Vergi dairesine kayıtlımı, emlakçılar odasına üyeliği var mı diye sorgulasınlar.” dedi.

Bakmadan Geçme