Farkındalığı artırmak için her 3 ayda bir Uşaklının şekerini ölçüyorlar

Uşak Diyabetliler Derneği, diyabet (şeker) hastalığına dikkat çekmek için kent meydanında düzenledikleri etkinlikle ücretsiz olarak vatandaşların şeker ölçümünü yaptı.Uşak'ta yaklaşık 5 ay önce kurdukları dernek sayesinde şeker...

Uşak Diyabetliler Derneği, diyabet (şeker) hastalığına dikkat çekmek için kent meydanında düzenledikleri etkinlikle ücretsiz olarak vatandaşların şeker ölçümünü yaptı.

Uşak’ta yaklaşık 5 ay önce kurdukları dernek sayesinde şeker hastalığında farkındalığı artırmak istediklerini söyleyen Başkan Sercan Bozer, vatandaşların şeker hastalığına karşı duyarlı olması için dernek yönetimi ve üyeleri ile ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Uşak Diyabetliler derneğinin etkinlikleri hakkında bilgi veren Bozer, yaptıkları şeker ölçümü sayesinde şekeri yüksek olan vatandaşları doktora yönlendirdiklerini ayrıca bir gün içerisinde yaklaşık 400 kişiye ölçüm yaptıklarını ve Türkiye genelinde 6,5 Milyon vatandaşın şeker hastası olduğunu bunun 3 Milyonunun 18 yaş altında diyabetli çocukların olduğuna vurgu yaptı.Dernek Başkanı Bozer; “ Diyabetliler Derneği olarak Uşak’ta 5 ay önce kurulduk. Uşak’taki amacımız her 3 ayda bir vatandaşlarımıza ücretsiz diyabet taraması yani şeker ölçümleri yapıyoruz. Bu ölçümlerde vatandaş şeker hastası olduğunu bilmiyor. Bilmediği takdirde şekerinin 250 üzeri 300 üzeri ve 80’in altında olduğunu burada yakalayıp tespit ediyoruz. Bu tespitlerimizle uzman ve profesör doktorlarımıza telefon açarak hastayı yönlendiriyoruz. Bu şekilde hasta diyabet hastası olduğunu anlıyor ve tedavisine erken tanı olarak başlıyor. Uşak’ta her ay bir etkinliğimiz var. Önümüzdeki ay kadınlar matinesi olarak bir etkinliğimiz var ondan sonraki ay Belediye ve Valilik eşliğinde Akse Çamlığında 1. Geleneksel diyabet pikniğimizi yapacağız. Geleneksel olarak her sene devam ettireceğiz. Kasım ayında Kıbrıs’tan Ankara ve İzmir’den gelecek profesör doktorlarımızla Atatürk Kültür Merkezimizde yapacağımız büyük bir panelimiz var Uşaklı vatandaşlarımıza böyle büyük bir hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme