Fendoğlu'ndan 29 Ekim Mesajı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı Yayımladı

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek, Milletin iradesini her şeyden üstün tutan Mustafa Kemal Paşa’nın “Yarın Cumhuriyeti ilân edeceğiz” demesinin üzerinden tam 97 yıl geçti.

Türk’ün En Büyük Bayramını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümünü karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz.

29 Ekim, bağımsızlık ülküsü etrafında buluşan ve birleşen Aziz Türk Miletinin örneğine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşımızın neticesidir.

“Cumhuriyet Türk Milletinin Bağımsızlık Onurudur.”

Bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyet’i ebediyete kadar yaşayacak ve bu kutlu emanet her daim dimdik ayakta kalacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. Kuruluş yıldönümünde, Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğunu tescil eden, aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızı taçlandıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanlarını rahmetle anıyorum. Milli Mücadele’de, ayrıca yakın veya uzak tarihimizde vatan ve millet için can vermiş Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor,  Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin ve Malatya’lı hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum.

Bu vesileyle işgal edilen topraklarını geri almak için onurlu bir mücadele veren soydaşlarımız, öz gardaşlarımız Azerbaycan Türklüğü’ne de Malatya’lı hemşehrilerim ve ülkemiz adına desteğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Ermeni işgali altında 30 yıldır bağımsızlığını bekleyen Karabağ’ın biran evvel kardeş Azerbaycan topraklarına kavuşmasını canı gönülden istiyorum..

Bakmadan Geçme