Fırat Edaş Zorlu Kış Şartlarında Çalışmalarına Devam Ediyor

Ağır kış şartlarının etkisini artırdığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., sorumluluk alanında vatandaşların kış günü elektriksiz kalmaması için metrelerce yükseklikteki direklerde adeta ölüme meydan okuyor. 

Ağır kış şartlarının etkisini artırdığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., sorumluluk alanında vatandaşların kış günü elektriksiz kalmaması için metrelerce yükseklikteki direklerde adeta ölüme meydan okuyor. 

Fırat EDAŞ,zorlu kış şartlarına rağmen Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yaklaşık 1 milyon elektrik abonesine kesintisiz ve kaliteli enerji arzı noktasında 7/24 ekipleri ile sahada çalışmalarını sürdürüyor. 

Aralık ayı sonunda başlayan dağlık ve kırsal alanlarda etkisini daha da artıran yoğun kar yağışı ve aşırı rüzgar sonucu oluşan buz yükü nedeniyle enerji nakil hatlarında elektrik kesintileri yaşanıyor. Dağıtım şebekelerinde alçak gerilim ve orta gerilim olmak üzere toplam 548 adet direkte hasar meydana geldi.Kesintilere etkin bir şekilde müdahale etmek adına illerde oluşturduğu kriz masası ile Fırat EDAŞ; tüm ekibi ile  teyakkuz halinde kalarak arızalara aralıksız müdahale ediyor.

“Ulaşıma Geçit Vermeyen Kar Yağışı, Kesintilere Müdahaleleri Geciktiriyor”
Yoğun kar yağışı, tipi ve şiddetli rüzgar ana arterlerde yapılan çalışmaları, yolların trafiğe açılmasını engelleyerek arıza noktalarına müdahaleleri geciktirebiliyor. Kar yağışı nedeniyle değişik zamanlarda Bingöl’de 281, Elazığ’da 350, Malatya’da 238, Tunceli 210 köy yolunun kapanmasına neden olurken kapanan yollarda Fırat EDAŞ ekipleri; yerel yönetimler, il özel idaresi ve karayolları ile koordineli hareket ediyor.Kesintileri minimuma indirmek için sabahın ilk saatlerinde kapalı yolları açan kar araçların arkasından arıza yerlerine giden ekipler, hasar tespit çalışmaları ile birlikte arızalara müdahale ediyor.

Her Koşulda Müşterilerin Hizmetinde
Araçların giremediği yerlerde bir metreyi aşan karda yürüyerek, enerji nakil hatlarına ulaşan ekipler; yoğun tipi ve rüzgara aldırmadan buz tutmuş direklere tırmanarak adeta ölüme meydan okuyor. Hayatın olmazsa olmazı elektriği müşterilerine her koşulda ulaştırmanın gayreti içinde olan Fırat EDAŞ, vatandaşın da takdirini topladı. Fırat EDAŞ, yolların açılmasıyla enerjisiz kalan köy ve mezralarda arızalara müdahalelere devam edildiğinin altını çizdi. 

Bakmadan Geçme