Gazi ve şehit yakınları 15 Temmuz yemeğinde buluştu

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.Tekirdağ Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve...

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna düzenlenen akşam yemeği, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Şehit yakını bir çocuğun Bayrak şiirini okuması, yemeğe katılanları duygulandırdı. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kemal Cöne, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın yanı sıra kurum müdürleri, çok sayıda gazi, gazi ve şehit yakınları katıldı.

“15 Temmuz Türkiye’ye diz çöktürmek için yapılmış bir işgal hareketidir”

Yemek programından bir konuşma yaparak, tarihte eşi benzeri görülmemiş bu hain saldırının, milletin üstün cesareti ve kahramanlığı ile bir diriliş destanı haline getirildiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, “Bu durum bugünü Milli Birlik ve Beraberlik Günü olarak, anmamıza imkan tanımıştır. 15 Temmuz Türkiye’ye diz çöktürmek için yapılmış bir işgal hareketidir. Bu aziz millet hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, hiçbir baskıya razı olmadığını, hiçbir cuntayı kabul etmeyeceğini, en güçlü biçimde ortaya koymuştur. Bin yıllık medeniyet üzerinde yükselen Türkiye’nin yolundan asla vazgeçmeyeceği, 15 Temmuzda kesinlik kazanmıştır. İhanet çetesinin uzantılarının tüm beklentileri boşa çıkmıştır. Bu millet tek yumruk olarak bütün dünyaya halk iradesinin gücünü ve önemini göstermiştir” dedi.

“Bundan daha kıymetli bir fedakarlık olamaz”

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise, “Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık olamaz. Onların bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin ve şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onlar çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin, ramazanlarda kandiller yansın diye canlarını feda ettiler. Onlar Selimiye’de, Süleymaniye’de, Diyarbakır Ulu Camiinde, bayram sabahları hiç eksik olmasın diye şehit oldular. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim için istiklalimiz ve bu topraklarımızdaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridirler. Milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen FETÖ’nün militanları karşısında bizi muvaffak etmiştir. Türkiye milletinin bu yüksek ve karakterli ruhunu yanına almayan, hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünyaya 15 Temmuz akşamı bir kez daha göstermiştir” diye konuştu. Akşam yemeği ve sonrasında İl Müftüsü İsmail İpek’in dua etmesinin ardından program sona erdi.

Bakmadan Geçme