Güder Battalgazi İlçemiz Her Yönüyle Cazibe Merkezi Olacak

Battalgazi Belediye Başkanın Osman güderin konuğu olduk malatyasurmanset.com Genel Yayın Yöneteni Resul Özbey Sordu Başkan Güder Cevapladı.

Battalgazi Belediye Başkanın Osman güderin konuğu olduk malatyasurmanset.com Genel Yayın 
Yöneteni Resul Özbey Sordu Başkan Güder Cevapladı.

SORU: “2019 Yerel Seçimlerinde yüksek bir oy oranıyla seçimleri kazandınız. Seçim Kampanyası sürecinde Battalgazi halkı sizden en çok hangi taleplerle karşınıza geldi? Size olan büyük teveccühün sırrı neydi?”

GÜDER: “31 Mart seçimleri hem Türkiye hem de Malatya adına çok önemli bir seçimdi. Böylesine büyük öneme arz eden bir seçimde yüzde yetmişlerde oy almak gerçekten bizler için çok mutluluk verici bir şeydi. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere gösterdiği teveccüh ve vatandaşımızın AK Partimize ve bize verdiği destek karşısında büyük bir sorumluluk yüklendik. Bu sorumluluğu bize layık gören vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanlığı görevinden önce AK Parti’nin Battalgazi İlçe Başkanlığını görevini yapıyorduk. Ondan daha öncesinde AK Partinin birçok kademelerinde görev yaptık. Her zaman vatandaşımızla iç içe olduk. Bize olan teveccühün en büyük nedeni onların her daim yanında olmamız ve iç içe olmamızdı. Bölgenin bir insanı olarak sorun ve sıkıntıları her daim ilk ağızdan yani vatandaşımızdan hemen alıyorduk. İlçemizin sorunları var. Bunların en başında imar konusu geliyor. En büyük sorunlardan bir tanesiydi. Göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde personelimizle bir araya geldiğimizde de söyledim. Vatandaşın sıkıntısını çözmediğiniz sürece kesinlikle Belediye’deki işiniz bitmiş olmaz. Herkes evine götürdüğü ekmeği helal etmeye çalıştığı sürece başarı zaten kendiliğinden gelecektir. AK Parti’nin belediyecilik çalışmalarına verdiği önemi herkes biliyor. Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’a layık hizmetleri Battalgazi’mize getireceğimize olan inancımız tamdır. Şuna yürekten inanıyorum. Biz hizmet etmeye devam ettikçe Rabbim bizim önümüzü açacaktır. Halk hizmet Hakka hizmet düsturuyla çalışırsak bu dünyada da öteki dünyada da kurtulanlardan olacağız inşallah.” 

 

SORU: “Battalgazi Belediyesi olarak Master Planınız nedir? Uzun, Orta ve Kısa vadede Belediye olarak hangi planlamaları yapıyorsunuz, Bu çalışmalarınız hangi Aşamada?”

GÜDER: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Yükümüz çok ağır. Önemli sorunlar var. Bunu çözmenin tek yolu var o da birlik ve beraberlikten geçtiğine inanıyoruz. Biz kamunun hakkını yani tüyü bitmemiş insanımızın hakkını koruduğumuz sürece ve vatandaşımıza yedi gün 24 saat esasıyla çalışmaya devam ettiğimiz sürece Rabbim her daim bizim yanımızda olacaktır. Gerisi herkesin üzerine düşeni yapmasıyla gelecektir. Master Planımız geçtiğimiz günlerde Meclisimizden geçti. Biz, ilk göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin yerleşkesine uygun daha yaşanabilir bir kent için çalışacağımızı söylemiştik. Şehrin estetiğini bozmadan, Battalgazi’nin bayrağını daha yukarılara çıkarmak için çalışacağız. En büyük amacımız Çevre yolu altı ayrımını bitirmek. Alt yapısı tamamlanmış, çağdaş anlamda Battalgazi’mizi hak ettiği yere getirmek. Bunun için alt yapı, üst yapı, imarı tamamlanmış, vatandaşın isteklerine hizmet üreten, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha güzel bir kent bırakmak. Tabi zamanla yeni istek ve sorunlar da beraberinde gelecektir. Örneğin yeni imar yolları açıldı. Yıllardır bu sorun bir türlü bitirilememişti. Kente çok yakın yerler olmasına karşın imar konusu çözülmediği için hizmet gitmeyen yol, altyapı ve çevre düzenlemesi gitmeyen bölgelerimiz vardı. Şükürler olsun gitmeye başladı. İçinde bulunduğumuz zamanlar zor zamanlar olmasına rağmen hamdolsun hizmetlerimizi aksatmadık. Ekonomik olarak kötü zamanlar geçirmemize rağmen mesela belediye olarak daha önce kiralık olarak kullandığımız araçları Battalgazi envanterine geçirdik. Çünkü bize göre kiralık arabadan ziyade kendi araçlarımızı almak daha mantıklıydı. Daha önce Battalgazi Belediye Başkanlığı yapmış şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan özellikle sorunlarımızı biliyordu. Büyükşehrimizle birlikte el ele vererek sorunlarımızı daha kısa sürede çözeceğimize inancımız tamdır. Çünkü birlik her zaman bereketini beraberinde getirir. Biz buna inanıyor ve iman ediyoruz. 

Belediye olarak kısa vadede çözmek gerektiğine inandığım öncelikli konu imar planı konusudur. Özellikle çevre yolunun altı diye tabir edilen bölgede başta imar, alt yapı ve çarpık yapılaşma ile sorunları alıyorduk. Bu sorunları büyük oranda çözme yoluna girdik. Biliyorsunuz MASKİ’nin çalışmalarında sona gelindi. 1/1000’lik bölgesel imar çalışmaları 2019 yılında tamamlanacak. 2020’de ise lokal sorunların çözülmesi yoluna gidilecek. Özellikle Kuzey Çevre Yolu çalışmalarında önemli adımlar atıldı. Bölgemizin gelişmesinde yol önemli bir kilometre taşı. Takdir edersiniz Malatya’nın en zor olan bölgesi Battalgazi’mizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız çok daha büyük bir ivme kazanacağına inancımız tamdır. Bu sorunlar yıllardır bir türlü çözülmeyen sorunlardı. Kartopu gibi daha da büyüdü. Ancak sorunları bir şekilde aşmamız gerekiyordu. Şükürler olsun ki çalışmalarımızda sona gelindi. Geldiğimiz günden itibaren hemen çalışmalara başlayarak kısa bir sürede ki gerçekten bu kolay bir iş değildi 6 ayda biz Battalgazi olarak imar planı çalışmalarımızı tamamladık. Ardından bu çalışmalarımızı Büyükşehir Meclisine gönderdik. 1/5.000 ölçekli imar vaziyet planı üzerinde takriben iki ay çalışarak sona gelindi. Çalışmalar Büyükşehir Meclisinde onaylandı ve askıya çıkarıldı. Sonuç inşallah önümüzdeki Pazartesi günü bize gönderilecek. Bizde çevre yolunun altındaki yerleri ve Bulgurlu’yu kapsayan takriben 10 bin dönüm, Hanımınçiftliği bölgesinde 10 bin dönüm olmak üzere, 500 hektarda Stadın olduğu yerde imar planını inşallah sonuçlandırıp çalışmalarımıza başlayacağız. Milletimizin bizlere gösterdiği teveccühe şükranlarımızı çalışarak ve çözüm üreterek göstereceğiz. Ta en başında söylediğimiz gibi biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır. İmar sıkıntı ile ilgili çalışmalarımızın sonuna geldik. 

İmar konusunu çözüme kavuşturmak için çalışırken genç neslimize de unutmamak gerek. Battalgazi Belediyesi olarak Hanımınçiftliği eski Belediye Binasını Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezine dönüştürüleceğiz. Sayın Bakanımız ve Vekillerimizle yaptığımız istişarelerde oranın dönüşümünü sağladık. Şuan oranın kaynağı hazır. İnşallah önümüzdeki hafta başında Ankara’ya gidip Spor Toto ile imzalarımızı atacağız. Orada özellikle dezavantajlı evlatlarımızın ve yaşlılarımızın uğrayıp çay içebileceği, kitap ve gazete okuyabileceği bir mekan haline dönüştüreceğiz. 

Öte yandan Kredi Yurtlar Kurumu’nun alanına spor kompleksi yapacağız. Yine sayın Bakanımız ve vekillerimizin katkılarıyla Çöşnük’te Kredi Yurtlar Kurumu’nun bir alanı vardı. Burası ikinci Ordumuz Karargahının karşısında bulunuyor. Orası ile ilgili yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde oraya bir spor kompleksi oluşturacağız. Fiziki mekanlarla birlikte yüzme, basket ve voleybol sahası, futbol oynanabilecek alanlar oluşturulacak. Bu projemizi de en yakın zamanda gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Bir diğer konu ise Çevre yolunun altını ıslah edebilmeniz için Derme Deresini ıslah etmemiz gerekiyordu. Gerek Bakanımız gerekse vekillerimizin girişimiyle DSİ Genel Müdürüyle yakın zamanda görüşüldü. İlk etapta bin metrelik kısmının ıslahı için çok yakın zamanda 1-2 ay içerisinde Derme Deresinin ıslahı ihalesini yapmayı hedefliyoruz. O dere Kanal olarak ıslah edildiğinde biz belediye olarak oraya müdahale edeceğiz. Bazı yerlere müdahalemiz olacaktır. Hedefimiz Çınar Park düzeyinde bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konularla ilgili çalışmalarımız aralıksız şekilde devam ediyor. Bir olanın etrafından Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.a.v)’in yolunda Hz. Ömer’in adaletini hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamu kaynaklarını koruyarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını unutmadan çalışmalarımızı sürdüreceğimize kimsenin şüphesi olmasın.” 

 

SORU: “Battalgazi Belediye Başkanı olarak en büyük eseriniz olarak neyi düşünüyorsunuz ve bu eserinizi Nerede hayata geçireceksiniz?”

GÜDER: “Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki; Bizim en büyük eserimiz gönül belediyeciliği olacaktır. Vatandaşlarımızın gönlüne girilmeden yapılan hiçbir hizmet yeterli olmaz. O yüzden bizim önce vatandaşımızın gönlüne girmemiz ve insanımızla birlikte yaşamamız gerek. Orduzu’da Orduzu’lu gibi, Eski Malatya’da Eskimalatya’lı gibi yaşamaktır. Artık Battalgazi’yiz. Türkiye’de Metropol İlçeler arasındayız. Tarihi dip derinliğimiz ortada. Bizim için Arslantepe çok önemli. UNESCO Dünya Kültür Miras listesine alınması için elimizden geleni yaptık. İnşallah gelecek yıl Arslantepe Dünya Kültür Listesi’nde geçerse, turizm kendiliğinden artacaktır. En Büyük amacımız ise tarihine yakışır bir Battalgazi’yi en kısa zamanda hayata geçirmektir.

SORU: “Battalgazi Belediyesinin her karesi asfalt ve temizlik konusunda birçok ile örnek olabilecek çalışmalarınız var. Bu konu hakkında ne söylemek isterseniz?”
 
GÜDER: “Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim sorumluluğumuz ağır. Bunun farkındayız. Battalgazi Belediyesi olarak bizler 7/24 esasına göre çalışıyoruz ve ekiplerimiz her zaman sahada çalışmaktadır. Birçok hizmetimizde olduğu gibi temizlik hizmetimizde örnek alınan hizmetlerimizin başında geliyor. Yollarımız ile bazen sıkıntılar oluşuyor. Soğuk asfaltın ömrü 1-2 yıl. Tüm yollarımızı sıcak asfaltla yapmayı hedefliyoruz. Bu sıcak asfalt daha uzun ömürlü. Malum ilimiz karasal iklime dahil olan bir yer. Bu yüzden sıcak asfalt coğrafyamız için daha uygulanabilir. Pahalı bir çalışma ancak yapmamız gerekiyor. Bin metrelik bir asfalt çalışması yaklaşık 1 milyon liraya mal oluyor. Bazen bizi eleştiriyorlar bu kadar asfalt yaptığımız için. Ancak bakın 5 kilometrelik bir asfalt çalışması bizlere yaklaşık 5 milyon liraya mal oluyor. Bu parayla en az 4 fabrika kurarsınız. Ancak biz vatandaşımızın daha iyi şartlarda yaşaması için bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü yol medeniyettir inancını taşıyoruz”


SORU: “Battalgazi ilçesi tarım arazilerinin ve Karakaya barajı sınırları en çok olduğu ilçe olarak göze çarpıyor. Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık ile ilgili üreticileri ilgilendiren gelir getirici ve refah seviyesini yükseltecek projeleriniz var mı?”

GÜDER: “Tarım ve hayvancılık ülkemiz için olduğu gibi Battalgazi’miz içinde çok önemlidir. Ancak en az bu kadar önemli olan bir şey daha var. Buda sahil Şerit yolunun açılmasıdır. Yol Medeniyettir düsturuyla Bölgemizin kalkınması için bu konu oldukça önemlidir. Sahil şerit yolunun açılması halinde o bölgede su sporlarından tutun, mesire alanlarının hayata geçirilmesi ve dolayısıyla o bölgeye canlılık gelmesi en çok bizim bölgeye yarar sağlayacaktır. Yine o bölgemizde balıkçılığı canlandıracak projelerin her zaman yanında olacağız. Ben belediye başkanıyım ama hayatımı bu zamana kadar veteriner hekimlik yaparak idame ettirdim. Hayvancılık ve tarımın ne kadar önemli olduğunu bilen insanlar arasındayım. Devletimizin sunduğu teşvikler hepimizin malumu. Bu konuda belediye olarak bizim üzerimize düşen ne varsa vatandaşımızın emrinde olduğumu buradan tekrarlamakta fayda görüyorum. İstihdam oluşturacak, insanımıza faydası olacak tüm projelerin yanında olduğumu tekrar tekrar belirtiyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamada özellikle süt ve süt ürünlerini üreticiden alıp çok fazla karlılığı gözetmeden şehrin muhtelif yerlerinde oluşturacağımız yerlerde tüketiciyle buluşturmak gibi projemiz var. Ancak ülkemizin içinden geçtiği darboğazdan dolayı bu projemiz istediğimiz hızla yürümüyor. Bunu orta vadede hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 


SORU: “Çalışmalarınızda en temel kıstasınız nedir? Sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarınız var mı? Sizce Battalgazi İlçesinin en büyük temel problemleri nelerdir?”

GÜDER: “Çalışmalarımızda en temel kıstasımız ‘Halka Hizmet, Hakka Hizmet’ düsturumuzdur. Biz inançlı insanlarız. Kamu yararının olduğunu gördüğümüz tüm çalışmaların yanında olacağız. Bakın buradan şunun altını çizerek söylüyorum ‘Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Ancak yaptığımız istişareler sonrasında yapmamız gerekenleri mutlaka hayata geçireceğiz’ Bu çalışmaları yaparken paydaşlarımızın tümünün fikirlerini alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının önemini en iyi bilenler insanlar arasındayız ve iyi biliyorum. Çünkü ben 17 yıldır AK Partimizin birçok kademesinde görev aldım. Tabi ki herkesi memnun etmek imkansızdır. Fakat çoğunluğun istek ve taleplerini karşılamak için istişareler sonucunda ortaya çıkan gerekleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizler çözüm üretmek ve hizmet etmek geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Problemler zamanla doğru orantılıdır. Günümüz dünyasında trafik neredeyse tüm ülkelerin sorunu. Bundan Malatya’mızda nasibimizi alıyoruz. Battalgazi’miz taktir edersiniz Merkez’dir aslında. Daha önce görevde bulunan arkadaşlarımızın çalışmalarının üzerine ne koyabiliriz bunun derdindeyiz. Vatandaşımızın dertleriyle dertlenmez isek biz Şehr’ül Emin olamayız. Vatandaşımızın yeni ortaya çıkan ihtiyaçlarını belirleyip yeni bu problemleri çözecek politikalar üretmemiz gerekiyor” 
 

Yorumlar 1
Hasan KAYA 23 Ekim 2019 14:18

Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman Güder Başkanımıza Sonuna Kadar Güveniyoruz İnşallah Böyle Devam Eder. Umarım Battalgazi İlçemize Daha İyi Çalışmalar Yapacağına İnanıyorum. Allah Yar ve Yardımcın Olsun Başkanım

Bakmadan Geçme