Gurbetçi annenin kaybolan çocuğunu bulma sevinci

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde tatilini geçiren gurbetçi ailenin 5 yaşındaki çocuğu Semih'in kaybolması plajda endişeli anlar yaşanmasına sebep oldu.Almanya'dan Sarımsaklı'ya tatil için gelen...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde tatilini geçiren gurbetçi ailenin 5 yaşındaki çocuğu Semih’in kaybolması plajda endişeli anlar yaşanmasına sebep oldu.

Almanya’dan Sarımsaklı’ya tatil için gelen Kübra Baytar, kumsaldaki şezlongta yakınlarıyla sohbet ederken, 5 yaşındaki oğlu Semih Baytar ise kumsalda oyun oynuyordu. Ancak minik afacan kaşla göz arasında ortadan kayboldu. Minik oğlunun binlerce insanın denize girdiği Sarımsaklı Plajlarında kaybolmasıyla büyük bir panik yaşayan anne Kübra Baytar hemen yakınları ve 7 yaşındaki kızı Ümran Baytar ile kumsalda oğlunu aramaya başladı.

Ayvalık Jandarma birimleriyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Zabıta ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında Ayvalık Belediyesi bünyesindeki ses yayın sistemi ile kumsala bağlı gezi teknelerinden de minik çocuğun kaybolduğuna ilişkin anonslar yapıldı.

2 saat kadar süren aramaların ardından Türkçe konuşmayı bilmeyen 5 yaşındaki Semih, plajdaki Vilayetler Hizmet Birliği bünyesindeki sosyal tesisler önünde İzmir’li Tolga Doğan adlı tatilci bir vatandaş tarafından fark edildi.

Kumsalda bir köşeye çekilip, ailesini kaybettiği için hüngür hüngür ağlayan minik çocuğu bulan Tolga Doğan hemen jandarmayı telefonla aradı.

Çocuğun bulunduğu alana koşa koşa gelen anne Kübra Baytar, saatlerce minik oğlunu aramaktan bitap düşmüş bir halde yavrusuna sarılarak dakikalarca göz yaşı döktü.

Anne Kübra Baytar, 2 saat süren tedirgin aramaların ardından çocuğunu bulan Tolga Doğan’a teşekkür etti. Jandarma ekipleri ise; turizm sezonunda bir günde binlerce insanın serinlemek amacıyla geldiği Sarımsaklı Plajlarında bu tür çocuk kaybolmalarının sık sık yaşandığını hatırlatarak, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

Bakmadan Geçme