Gürer, Emekliler Arasındaki Adaletsizliğin Giderilmesi İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aynı şartlar altında, aynı hizmet süresine sahip olmalarına rağmen farklı miktarda maaş bağlanan emekliler arasındaki adaletsizliğin giderilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. 
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda” değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifinde,  intibak yasasıyla ilgili emekli aylıklarında oluşan farklılıkların ciddi boyutlarda olduğunu vurguladı. 
 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli aylıklarında aynı hizmete sahip olan, aynı primi ödeyen, aynı prim gününe sahip olan kişilerde farklı yıllarda bağlanan aylıklardaki farkın büyük rakamlara ulaştığını anlattı. 
 
Bu durumun emeklilerin yaşam standartlarını düşürdüğüne değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu farklılık aynı zamanda emekliler arasında huzursuzluğa da neden olmaktadır. Emekliler arasındaki adaletsizliği giderecek olan bu Kanun Teklifi mağduriyetin sonlanması içinde atılan yerinde bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Bilindiği gibi İntibak Yasası kapsamında, 2000 yılından önce emekli olanlarla, aynı şartlar altında bu tarihten sonra emekli olanların maaşları arasında ciddi miktarda fark bulunuyor. 
 
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
 
“EK MADDE 16- Bu Kanunda öngörülen farklı tarihler itibarıyla emekli olmakla birlikte emekli maaş hesaplanmasına esas teşkil eden prim ödeme gün sayısı ve hizmet yılının hesaplanmasında aynı prim ödeme günü ve hizmet yılına sahip olan fakat farklı emekli maaşı alan emeklilerin emekli maaşlarında, gerekli iyileştirmeler Kurum tarafından bu maddeyi ihdas eden Kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde yapılır.” 
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bakmadan Geçme