Güreşin yaşayan efsanesi minik pehlivanın kalbine dokundu

Güreşin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı, kot pantolonu ile Er Meydanı'na çıkan ve üç rakibinin ardından dördüncü rakibine mağlup olarak Kırkpınar'a veda eden minik pehlivan Abdullah Duman'ın gönlünü fethetti. Taşçı ve Kemer Belediye...

Güreşin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı, kot pantolonu ile Er Meydanı’na çıkan ve üç rakibinin ardından dördüncü rakibine mağlup olarak Kırkpınar’a veda eden minik pehlivan Abdullah Duman’ın gönlünü fethetti. Taşçı ve Kemer Belediye Başkanı Gül, minik pehlivanı tebrik ederek, güreş hayatı boyunca kendisine her yıl kispet vereceklerini söyledi.

656. kez gerçekleştirilen, bitmeyen güreşin devam eden efsanesi Kırkpınar’da, kot pantolonu ile mücadele eden ve Minik 1 boyunda dördüncü tura kadar gelmeyi başaran Abdullah Duman isimli pehlivan, mağlup olmasının ardından büyük üzüntü yaşadı. Babasının ‘Bu yıl başarılı olursan gelecek yıl kispet alacağım’ dediği minik pehlivan Duman’ı, protokol tribününden takip eden güreşin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı, minik pehlivanın gözyaşlarını silerek, kendisine kispet sözü verdi. Taşçı ile birlikte güreşleri takip Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de pehlivanın ailesinin kabul etmesi halinde kendi kulüpleri bünyesinde güreş hayatına devam edebileceğinin sözünü verdi.

Rakibi ile kıran kırana güreşen Kocaeli Gebzeli minik pehlivan Abdullah Duman, Minik 1 boy dördüncü turunda, puanlamada mağlup olarak, Kırkpınar’a veda etmiş oldu.

Bakmadan Geçme