Gürkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek, “Dünya’da topraklarına Anadolu diyen bir milletin, kadına verdiği değer tartışılmazdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Yaşamımızın, doğumdan ölüme, her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız toplumun temel taşıdır. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Cephede mermi taşıyan, orduya asker gönderen, evde anne, baba yükünü omuzlayan destanların ortağıdır kadınlarımız. Dünya’da topraklarına Anadolu diyen bir milletin, kadına verdiği değer tartışılmazdır. Tarihinde mabetlerine, kümbetlerine, saraylarına kadın adını veren kadim bir kültürden gelen bizler, bu mirasın koruyucusu olmak yetmez, bu mirasa yenilerini eklemek durumundayız. Gelişmiş Avrupa ülkelerinden çok önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemiz, 1921 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlanmaya başlamıştır. Dünya ise 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile bizden tam 56 yıl sonra benimsemiştir. İşte bu vesile ile Cumhuriyeti ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha iyi anlıyor, şükranla yad ediyoruz.  Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme