Gürkan Yönetici yöneten değil kaynak üreten kişidir

Arapgir'de büyük bir coşku ve kalabalıkla karşılanan AK Parti heyeti ilk olarak AK Parti Arapgir Belediye Başkan Adayı Rıza Murat Türksoy'un proje tanıtım toplantısına katıldı.  

Gürkan: "Yönetici, yöneten değil kaynak üreten, finansman bulan kişidir"
AK Parti heyeti, Arapgir İlçesi'ni ziyaret etti. Arapgir'de büyük bir coşku ve kalabalıkla karşılanan AK Parti heyeti ilk olarak AK Parti Arapgir Belediye Başkan Adayı Rıza Murat Türksoy'un proje tanıtım toplantısına katıldı.
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, partililerle birlikte Arapgir İlçesi'ni ziyaret eti.
 
"ARAPGİR'İ GÜLİSTAN YAPMAK İÇİN 44 PROJE HAZIRLADIK"
Toplantıda konuşan AK Parti Arapgir Belediye Başkan Adayı Rıza Murat Türksoy, "İnsan şehri inşa ederken aslında insan taşıyla toprağıyla kendini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Arapgir, bu anlamda bizimde sevdamız. Arapgir, bizimde aşkımız olacak" dedi.
 
Projeleri ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Türksoy, Arapgir'i gülistan yapmak için ilk etapta 44 proje hazırladıklarını kaydetti.
 
"MALATYA'DA 14-0 YAPMAMIZ LAZIM"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Arapgir'in naif insanları memleketi olduğunu ifade ederek, "Arapgir, gerçekten Malatya'mızın en güzel ilçelerinden birisi. Arapgir'imize size yakışır bir şekilde bir belediye başkan adayımız var. Murat Bey, gerçekten devlet içerisinde bürokraside çok büyük tecrübeleri olan, İl Özel İdaresi döneminde Malatya'mızı çok iyi tanıyan ama aynı zamanda da Arapgir'i çok iyi bilen, yine Malatya'mız büyükşehir olduktan sonra Yeşilyurt'ta hizmet eden ve geçmiş tecrübelerini belediyecilikle taçlandıran bir kardeşimiz. Ben, Arapgir'in inşallah sizin desteklerinizle, çok güçlü bir şekilde Murat Bey'i seçeceğiz. Malatya'mızda büyükşehir ve 11 ilçe belediyemiz vardı inşallah 31 Mart'ta 2 ilçemizi de alarak, 14-0 yapmamamız lazım" diye konuştu.
 
"BU TRENDEN İNEN, BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZ"
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Arapgir Belediye Başkan Adayı Rıza Murat Türksoy'un hem İl Özel İdare'den hem de Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunması nedeniyle belediyecilik tecrübesiyle Arapgir'e çok güzel hizmetler yapacağını ifade etti.
 
Koca, AK Partili belediyeciliği bilmeyenlerin Arapgir'e hizmet edemeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: "(Seçilirsek AK Parti'ye geçeriz) diyenlere inanmayın. Trenden inen bir daha bu trene binemez. Cumhurbaşkanımız bunu çok açık ifade ediyor. Bizde onun sözlerini aynen tekrarlıyoruz. AK Parti treninden inen hele de çizgisini 180 derece değiştiren birinin AK Parti trenine bir daha binmesi mümkün değildir. Öyle gelip, Arapgirli hemşerilerimizin aklını çelmeye çalışanlara prim vermeyin. AK Parti'ye rakip olup, seçim kaybetmesi için her türlü hileyi uygulayanların AK Parti'ye geçmeleri mümkün değil, biz kendi yolumuza bakıp, hizmetlerimizi anlatacağız. Yapacaklarımızı anlatıp, hemşerilerimizle gönül bağımızı güçlendireceğiz. Başkalarının dedikodularına fırsat vermeyeceğiz, inanmayacağız."
 
"MALATYA'MIZI VE İLÇELERİMİZİ HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Arapgir'in devlete ve millete hem geçmişte hem de bugün hizmet eden ünlü şahsiyetlerin doğup, büyüyüp, yaşadığı topraklar olduğunu ifade etti.
 
AK Parti Arapgir Belediye Başkan Adayı Rıza Murat Türksoy'un kibar ve naif olmasının yanı sıra devlet terbiyesi tecrübesi gördüğünü dile getiren Gürkan, Devlet tecrübesi ve terbiyesi çok önemlidir. Aile terbiyesi gibi önemlidir. O anlamda Murat kardeşimle takım ruhu içerisinde burada hep birlikte ele ele vererek hem Arapgir'imizi hem Malatya'mızı hem de diğer ilçelerimizi ayağa kaldıracağız. Benim sizlere olan güvenim tamdır. İnşallah bu takım, ekip Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında ele ele, gönül gönüle vererek ve bunu sizlerle birlikte taçlandırarak, Malatya'nın 13 ilçesinde ve büyükşehir olmak üzere Türkiye'de rekor bir oy ile Türkiye'ye siyasette sevginin, muhabbetin ve gönül belediyeciliğinin temayüz ettiği rol model örneğini vereceğiz" dedi.
 
Gürkan, bir makama gelindiğinde o makamın hakkını vermek gibi bir sorumluluklarının olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece o gün için hizmet etme veya da seçildiğin dönem için hizmet etme anlayışı içerisinde biz hiç olmadık. Geçmişin, günün ve geleceğin nasıl belediye başkanı oluruz, o vizyonda çalıştık. Biz gelmeden dersimizi çalıştık. 13 ilçeyle ilgili kitapçık hazırladık. Mahallelerimizin sorunları, tarihi, güçlü ve zayıf yanları hepsini belirledik. Restorasyonların yapılması, sokak sağlıklaştırılması, konak, kümbet, hanlar, hamamlar, camilerimizin ayağa kaldırılması bizim en önem verdiğimiz, öncelikli konularımızdır. Geçmişine sahip çıkmayan bir insanın gününe ve geleceğine sahip çıkması, geleceğine emin adımlarla yürümesi mümkün değildir. Biz bunun bilinci içerisindeyiz ve onun için hem şehrimiz hem de ilçelerimiz açısından çalışmalarımızı yürüteceğiz."
 
Malatya'yla ilgili kültür rotaları oluşturduklarını kaydeden Gürkan, "Yazıhan, Arguvan, Arapgir ve Hekimhan'ı kültür  rotası olarak belirledik. Arapgir'in paşa konakları, ürettiği ürünler, endemik bitki çeşitleri, tarihten getirdiği kültürel miras, yetiştirdiği değerler, o değerlerin burada bıraktığı medeniyetin gezilip, görülmesi noktasında çalışmalar yapacağız. Sadece Malatya ve Türkiye ölçeğinde değil, uluslararası ölçekte bu rotalarımızın oluşturulması lazım" dedi.
 
Gürkan, görevlerini layıkıyla yerine getireceklerini ifade ederek, "Gece-gündüz demeden, milletin kör kuruşuna sahip çıkarak, şeffaf ve berrak bir yönetim anlayışını bu toplumla birlikte yönetmek gibi bir sorumluluğumuz var. Şehrimizde şehir meclisleri oluşturacağız. Şehir meclislerini önemsiyorum. Şehrin sosyal sermayesini de biz bu işe katma değer olarak sunmak durumundayız. Bazen televizyonlarda duyuyorum, 'Başkan yaptı ama Kültür ve Turizm Bakanlığından, Vakıflardan, Fırat Kalkınma Ajansı'ndan, Avrupa Birliği'nden, Dünya Bankası'ndan aldı' diyor. Tabi ki alacağım, at binenin kılıç kuşananındır. Yönetici, yöneten değil kaynak üreten, finansman bulan kişidir. Biz bugün belediye bütçemizin 5 katından daha fazla yatırım yaptık" dedi.
 
"ARAPGİR İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN"
AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise "Bu dönem inşallah Arapgir çok güçlü bir belediye başkanıyla çok daha büyük hizmetlere imza atacak. Biz, Murat başkanımıza çok inanıyoruz ve güveniyoruz. İl Özel İdaresi'nden başlayan tecrübesi, daha sonra belediyede iyice perçinleşmiş, adeta belediye başkanlığı için biçilmiş kaftan haline gelmiş. Zaten projelerini incelediğinizde teknik altyapıdan sosyal üst yapıya kadar dokunmadığı hiçbir alan kalmamış. Böylelikle sizler 1 Nisan'da bu emaneti teslim ettiğinizde, ona düşende bugün saymış olduğu şeyleri gerçekleştirmek" diye konuştu.
 
"Bu trenden inenler bu trene bir daha binemezler" diyen Bulut, şunları söyledi: "Bizim bir tane müttefikimiz var, Milliyetçi Hareket Partisi. Kendine alan bulamadığı için, ilk fırsatta kendisini başka partilerin kucağına atanlar, sakın ha sakın davadan, dava adamlığından bahsetmesinler. Dava adamlığından bahsedilecek ise Hacı Uğur Polat'tan bahsetsinler. Bugün nefislerine yenilenler, Allah'ın izniyle 1 Nisan'da sandıkta da aynı şekilde yenilecekler."
 
"BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR?"
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da "Arapgir, 2002'den itibaren hep liderinin yanında durdu. Liderler, paşalar çıkarmış, buram buram tarih kokan Arapgir'imiz, tarih yazan liderine de ilk günden itibaren sahip çıktı. Cevat Paşa, Cevdet Paşa, Fethi Gemuhluoğlu, Allah rahmet eylesin Mevlüt Aslanoğlu'na... Mevlüt ağabey Arapgirliydi, yiğit adamdı. Beraber siyaset yaptık, hiç incinmedim, inşallah bizde hiç incitmemişizdir. Her gittiğim yerde mecliste de söyledim, bugünde söylüyorum; memleket, Arapgir, Malatya ve Türkiye sevdasını yüreğinde en derin hisseden rahmetlik ağabeylerimizden bir tanesiydi. Mekanı cennet olsun. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş ilkelerinden ayrılmadan hareket eden bir CHP'liydi, milli ve yerliydi. Biz iyi iş, yatırım yaptığımızda aslanlar gibi meclis kürsüsüne çıkar söyler, televizyonda konuşur, 'AK Parti olarak şu işleri yaptınız, bu yatırımları getirdiniz, bizde size teşekkür ediyoruz ama şurada şöyle bir eksik var, onu da tamamlarsanız iyi olur' derdi. Keşke, şuan ki CHP Malatya Milletvekili de o ruhta olsa. Allah göz vermiş görmüyorlar, kulak vermiş duymuyorlar, dil vermiş söylemiyorlar. Bizim yapacağımız milletimize anlatmak, CHP'nin şimdikilerine anlatmak değil. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş ilkelerine sahip çıkan herkese biz AK Partili olarak saygı duyarız, gereken özeni de samimiyetle gösteririz. Ama kendi ilkelerine sahip çıkmayanlar, milletin iradesine ipotek koymak isteyenler ve kuranlar, milleti tehdit edenler, 'AK Parti'ye oy verirseniz, elleriniz kırılsın' diyor. Bu nasıl bir zihniyettir? Bir tarafta Mevlüt Aslanoğlu, Arapgir'in yiğit evladı, Allah mekanını cennet eylesin bir taraftan da milletin iradesine ipotek koymak isteyen bir CHP milletvekili, genel başkan yardımcısı. İşte millet size o yüzden oy vermiyor. Meclis kürsüsünde söyledim; Mevlüt ağabey Malatya'da adayken CHP'nin aldığı oylar kaçtı, Veli Ağbaba aday olduğunda oylar kaç oldu? Milletimiz bunu çok net görüyor. Partinin kurulduğu andan itibaren yolu şaşmadan yürüyen yiğit kardeşlerim, dava arkadaşlarım, AK Parti ve millet sevdasıyla beraber yürüyen ben bütün kardeşlerime saygılarımı, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. Siyaset, sürekli koşmak demek değildir. Siyasette bazen yürürsün, yürümek gerekir, bazen koşarsın, bazen de durmak gerekir. O durduğunuz yer o kadar önemlidir ki, o durduğunuz yer bir sonraki görev için belki sizin geri çekilmenizi gerektirecek bir yer olacaktır. Ve siz bir sonraki sürecinizi o durduğunuz yer belirleyecek. Dolayısıyla siyasette her zaman koşmak değil, bazen yürümek, bazen de durmak gerekir. Ve dava erlerinin dimdik durduğunu bugün bu masanın etrafında en az 5 tane örnek verebilirim. Bayrak değişimi olabilir. Durduğumuz yeri hepimizin çok iyi bilmesi lazım. Biz, diğerleri gibi söylemiyoruz, CHP'ye oy vermiş olan kardeşlerimize diyoruz ki; sizde sandığa gidin, sizde oylarınızı verin ve inşallah o oylarınız AK olsun ve sandıkları doldursun" diye konuştu. 

AK Parti heyeti daha sonra ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Bakmadan Geçme