Hakkari protokolü VEDAŞ'ın iftar yemeğinde buluştu

Hakkari Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) tarafından düzenlenen iftar yemeğine protokol üyeleri, il ve ilçelerden gelen VEDAŞ çalışanları olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.Hakkari VEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinden...

Hakkari Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) tarafından düzenlenen iftar yemeğine protokol üyeleri, il ve ilçelerden gelen VEDAŞ çalışanları olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Hakkari VEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinden 7 kilometre mesafede bulunan Depin dinlenme tesislerinde verdiği iftar yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal,İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol, Vedaş Direktörü Ali Aydın, Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Vepsaş Bölge Müdürü Murat Taş, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir ile il ve ilçelerden yaklaşık 500 Vedaş çalışanı katıldı.

İftardan sonra konuşan VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol, “Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. VEDAŞ şirketinin sofrasına katılarak bizlere çok büyük bir onur ve şeref verdiniz” dedi.

Vali Toprak ise, VEDAŞ personelinin gece gündüz demeden çalıştığını belirterek, “Askerimizin yeni yeni ulaştığı sınırın sıfır noktasındaki yerlere çok kısa süre içersinde maddi boyutu düşünmeden oradaki Mehmetçiklerimizin komutanlarımızın, korucularımızın elektrik götürüldü. Bu elektriği bu kardeşlerimize götürerek orada hem ülke savunmamıza çok büyük katkı sağladılar. Hem de orada bulunan bu kahraman Mehmetçiklerimizi daha konforlu bir hayata kavuşturdular. Ben bu vesile ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yüksekova ilçesindeki üst bölgesi Ortaçı karakoluna büyük zorluklarla elektrik götürüldüğünü ancak resmi işlemler geç yapıldığı için Mehmetçiğin 20 gün boyunca karanlıkta kaldığını belirten Vali Toprak, “VEDAŞ İl Müdürüne söyledim ya bağladılar ya da bağlamak üzereler. Yani netice itibarı ile şunu söylemek istiyorum valisinden en alt tabakasındaki memurumuz ve işçimize kadar devlet kademesi olarak söylüyorum. Herkesin amacı burada Hakkari ve Hakkari halkına hizmet etmektir. Herkesin üzerine hangi kademede görev düşüyorsa en iyi şekilde yerine getirmektir. Bende bu teşkilatın bu duyarlılığa sahip olduğunu düşünüyorum.Özel bir şirket bünyesinde faaliyet gösterseniz de siz tamamen bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. Çünkü direktmen yaptığınız hizmet vatandaşın refahını ilgilendiriyor. Bizim yaptığımız toplantılarda, sayın bakanlarımız geldiğinde yaptığımız toplantılarda en önemli konu başlıkları elektrikten başlıyor. Şemdinli Derecik ve Yüksekova’da sıkıntılar yaşandı. Fakat son dönemlerdeki bu yoğun çalışmalar, yeni trafo merkezlerinin kurulması, hatların yenilenmesi yer altına alınması gibi hatta Şırnak hattının bağlanarak alternatif hale getirilmesi ile görüyorum ki bu şikayetler ciddi anlam da daha da azalmıştır. İnşallah bundan sonrada sizler kendi alanınızda bizler kendi alanımızda Mehmetçiğimiz ülke savunmasında bütün ülkemizin ve vatandaşlarınızın refahı için faydalı çalışmalar ortaya koyacağız” dedi.

Bakmadan Geçme