Haliliye Belediyesinden Osmanlıca kursu

Haliliye Belediyesi tarafından açılan Osmanlıca kursuna katılarak, Osmanlıca'yı öğrenme fırsatı yakalıyor.Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Onaylı Ücretsiz ve Sertifikalı Osmanlıca...

Haliliye Belediyesi tarafından açılan Osmanlıca kursuna katılarak, Osmanlıca’yı öğrenme fırsatı yakalıyor.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Onaylı Ücretsiz ve Sertifikalı Osmanlıca Dil Kursu açtı. Haliliye Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezinde sürdürülen Osmanlıca Kursu, 4 basamak şeklinde devam edecek. Tarihçi Enver Karakeçili’nin eğitmen olduğu, 20 kursiyerin de eğitim aldığı “Osmanlıca Kolay Metinler” basamağı eğitimi 45 gün sürecek. 45 günün sonunda kursu başarıyla bitiren kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek. Birinci basamağın tamamlanmasının ardından kursa devam etmek isteyen kursiyerlere, 30 gün sürecek Osmanlıca Türkçe Öğreticiliği, 75 gün sürecek Osmanlıca’da Arapça Farsça Kurallar ve son olarak 45 günlük Osmanlıca’da Arşiv ve Edebi Metinler başlıklı eğitimler verilecek. Şuanda Osmanlıca okuma ve yazma eğitimi alan kursiyerlere, haftada 3 gün toplam 10 saat eğitim veriliyor. Her kesimin ilgisini gören kursa katılan kursiyerler, Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a Osmanlıca öğrenmelerine vesile oldukları için teşekkür etti.

Osmanlıca Kursuna yeni kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, 4442263 numaralı Haliliye Belediyesi Beyaz Masa Hattından bilgi alabilir veya bizzat Bahçelievler Mahallesi 119’uncu Sokakta bulunan Haliliye Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezine başvuruda bulunabilir.

Bakmadan Geçme