Haydar Karaduman ödülleri sahiplerini buldu

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 1. Haydar Karaduman Gazetecilik Hizmet ve Tanıtım Ödülleri törenle sahiplerini buldu

Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda yapılan Muhteşem gecenin ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi, Milletvekili Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Spor Yazarları Derneği As Başkanı Kerim Hoşfikirer, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,  Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Doğanşehir Belediye Başkanı Duraali Zelyurt, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, MHP Genel İdare Kurulu üyeleri Ömer Ekici, Eyüp Gönültaş, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Fırat Kalkınma Ajansı Sekreteri  Abdul Vahap Yoğunlu, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, Türkiye Voleybol İl Temsilciliği, MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Minibüsçüler Ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın, HİMYAÇDER Başkanı Ece Budan, AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, Malatya Araştırmaları Derneği, Türkiye Gazeteciler Konseyi Temsilciliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan, Dernek üyeleri, Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet  Ercan Uçkan, Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç, İYİ Parti Yeşilyurt  İlçe Başkanı Mehmet Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Siyasi Parti İl yöneticileri, gazeteci ve yazarlar, Veli Doğan Resim Kursu yönetim Kurulu Başkanı Veli Doğan ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Çeşitli programları nedeniyle ve geçirmiş oldukları rahatsızlıklar nedeniyle programa katılamayan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Gümrük ve ticaret Eski Bakanı Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Milliyetçi Hareket Partisi MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba telgraf göndererek Gazetecilerin gecelerini kutladı. 

GÜNER:”BAŞARILI YÖNETİCİLER ÖNCE MALATYA’DA TAKDİR EDİLMELİ”

1.Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödülleri Töreni ve Gazeteciler Gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel yöneticilerin, STK’ların ve diğer yatırımcı kuruluşların çalışmalarının önce yerelde takdir edilmesi gerektiğini söyledi.  Malatya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği ödül töreninin tarihinden bahseden Başkan Güner, ”Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucusu Haydar Karaduman ile birlikte bir grup arkadaş 1989 yılında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni kurduk. Bunun hemen kabinde ilk ödül törenini Ankara’da düzenlememiştik. 1993 yılında düzenlemiş olduğumuz Malatya Gazeteciler cemiyeti ödül töreninde dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı yılın devlet adamı seçmiştik. Malatya’da bir tören yapılmasını istemiştik ama merhum Cumhurbaşkanımız bunu Anakara ’da yapmamızı tavsiye etmişti. Ankara’da Çankaya’da yapılan ödül törenine ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere çok sayıda konuk katılmıştı.

Orada yaptığımız ödül töreninin bundan sonra da devam etmesi için çaba sarf etmiştik ama ikincisini Haydar beyin ölümünden sonra bugün düzenlemek nasip oldu. Şunu söylüyordu. Malatya’da çalışan siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, yatırımcı kuruluş müdürlerinin başarılı hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetleri yaparken de önce kendi illerinde takdir edilmeleri gerektiğini, bunun da cemiyetlere, Odalara ve Gazeteciler Cemiyetine düştüğünü ifade etmişlerdi. Bu nedenle bizler de genç arkadaşlarımızın fikir geliştirmeleri sonucunda 1.Haydar Karaduman Hizmet, Tanıtım ve Gazetecilik ödülleri olmak üzere 3 dalda belirlemiş olduğumuz isimleri bundan böyle ödüllendirerek takdir etmek istiyoruz.

Öncelikle siyasilerimiz başta olmak üzere Belediye Başkanlarımızın, durduk yerde yıpratılması değil de yapmış oldukları çalışmaları daha takdir edilecek düzeyde yapılması için de Malatya Gazeteciler Cemiyetinin de kendisine görev edindiğini ifade ediyoruz. Cemiyetçilik oldukça zordur. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugünlere gelmişse de bunun en büyük destekçileri kamu Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve burada bulunan toplumdaki değerli bireyler olduğunu ifade etmek istiyoruz. Burada bize katılarak bugün salonu doldurarak bizlere güç verdiniz. Özellikle gelecek yıl yapacağımız ödül töreninde ilçelerimizde yapılan başarılı çalışmaları değerlendirmek suretiyle, sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmaları takip ederek onlara destek olarak, yaptıkları iyi şeyleri gün yüzüne çıkarmak gerekiyor. Akçadağ’da yapılanlar, Hekimhan’da, Kuluncak’ta, Darende’de yapılanların da Malatya kamuoyunda değerlendirilmesinin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Bu nedenle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TSYD’DEN MALATYA MÜJDESİ!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) As Başkanı Kerim Hoşfikirer ise konuşmasında Malatya’nın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, Malatyalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. TSYD olarak Malatya’da bölge Şubesi açacaklarını müjdeleyen Başkan Hoşfikirer,”Öncelikle bu güzel şehirde bulunmanın keyfini, mutluluğunu, siz değerli Malatyalılar ile birlikte olmanın sevincini yaşadığımı belirtmek istiyorum. Türkiye'de, Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır. Cumhuriyet tarihinde 2 Cumhurbaşkanı çıkaran bir şehir yoktur. Bu onuru da burada Malatyalı olarak yaşamak sizlerin de bu sevincine ortak olmak çok onur vericidir. Bugün sizlere bir müjdeyi vermek üzere burada bulunuyorum. YSDY Genel Başkanı Oğuz Tongsir ’in sevgi ve selamlarını getirdim sizlere.

Bugün Malatya temsilcilik olarak yürütülüyordu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ilk şubesi olma kararı geçtiğimiz Aralık ayında alındı. Bu sevinci de bu güzelliği de Malatyalılar ile birlikte yaşamak ve Vahap Güner kardeşimin güzel davetinde sizlerle olmanın keyfini yaşadım. Malatya’ya her gelişimde, Malatya’yı daha güzel ve daha gelişmiş görmek beni çok mutlu etti. Uzun yıllar Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde grev aldığım sürelerde Malatyaspor ’un Süper Lige yükseldiği dönemlerde köşe yazısı yazmaya gelmiştim. ama her gelişimde bu şehrin büyümesi, gelişmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

GÜRKAN,” GAZETECİLERİN SORUMLULUKLARI SORUNLARINDAN BÜYÜKTÜR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tebrik konuşması için çıktığı kürsüde, Gazeteciliğin Malatya için bir değer olduğunu ve toplumu yönlendiren 5 duyu organından biri olduğunu söyledi. Malatya’da yapılan yatırımlar ile 7 bin yılık tarihe sahip bu şehrin Türkiye ve Dünya’da yıldızının parladığını kaydeden Başkan Gürkan, ”10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle bizleri burada toplayan Malatya Gazeteciler cemiyeti Başkanının şahsında bütün cemiyet üyelerinin 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyorum, tebrik ediyorum. Daha nice güzel zamanlarda buluşmak dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum.

Ben dünyasını değiştirmiş bütün gazetecilere cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlık ve esenlik diliyorum. Rahmetli olanların yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Malatya’da gazetecilerin, gazetelerin, internet medyacılığının ve Televizyon sayısının çok olması Malatya’nın basın anlamında zengin olduğunun göstergesidir.  TSYD As Başkanının Malatya’da bir şube açarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bölge ili hüviyetine kavuşacağını ifade ettiler. Ben bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Malatya için de söylediği ifadelerden dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten Malatya’mız belki içindekiler farkında değil ama Türkiye’de ve Dünya’da yıldızı parlayan bir kent hüviyetindedir. Altyapısıyla, üstyapısıyla, çevre düzenlemesiyle, geçmişiyle, medeniyetiyle, kültürüyle, sosyal anlamdaki, belediyecilik ve hizmetleriyle, kültürel anlamdaki belediyecilik ve hizmetiyle gerekten güzel bir çalışma örneği sergileyen ve bütün arkadaşlarımızın da burada emeği olan, bu çalışmalara katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz.

İnsanın duyu organları insanı nasıl yönetirse, yönlendirirse, algı oluşturursa toplumun duyu organları da gazetecilerdir. Dolayısıyla gazetecilik mesleği toplumdaki olayların tarafsız ve objektif aktarılması noktasında önemli bir görev ifa etmektedir. Gazetecilik mesleğinin niteliğinin, kalitesinin ve saygınlığının artırılmasının en temel yolu objektif ve tarafsız gazetecilik anlayışından geçmektedir. Ben inanıyorum ki Malatya’daki gazetecilerimiz, televizyonlarımız bu hassasiyete azami titizliği göstermektedirler. Gazetecilik mesleği aynı zamanda kamusal bir görevdir. Rahmetli Haydar Karaduman bir görüşmemizde duyduğum; biz gazeteciyiz sorunlarımız büyük ama ülkemize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımız çok daha büyük sözü beni çok etkiledi. Gazeteci arkadaşlarımızın tabii ki sorunları büyük ama sorumlulukları sorunlarından çok daha büyüktür. Gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlarda, ne zor koşullarda çalıştıklarını biliyoruz. Merhum Haydar Karaduman adına düzenlenen bu güzel gecede bulunmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bütün cemiyet üyelerine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. 

ÇAKIR: ”MEDYANIN VARLIĞI TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, medyanın ve gazeteciliğin toplum için ne denli öneli olduğunu vurguladı. Çakır, ”Bu güzel gecede aramızda olamayan hayatını kaybetmiş bütün Gazetecileri rahmetle anarken, bu programda bir araya geldiğimiz bütün gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum. Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin merhum Haydar Karaduman’ın adına bu güzel geceyi düzenlemesi bizleri sevindirdi.

Bizler şehrimizin güzelleşmesi, şehrimize yatırımın daha çok gelmesi, daha çok tanınması, şehrimizin kültürel ve sosyal anlamda gelişebilmesi, medeniyet seviyesinin yükselmesi için çalışıyoruz. Basın toplumun her alanını etkileyen ve gencinden yaşlısına her kesimine dokunan bir yapıdır. Bizlerin bu çalışmalarını vatandaşa bir köprü görevi görerek ulaştıran bir değerdir. Çok sesli, etkin, herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmaz koşuludur. Ülkemiz, demokrasimizin kesintiye uğradığı ve gelişme yolunda önüne engeller çıkarılan dönemlerden geçmiştir. Basınımızın ve tüm toplumumuzun, bu sürecin olumsuz etkilerinden kurtulması uzun zaman almıştır. Medyamızın, yaşanan olumsuzluklardan çıkardıkları dersler ışığında, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak, karanlık odakların amaçlarına ulaşmasına engel olacaklarına, millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışlara artık itibar etmeyeceklerine ve halkımızı doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum.

Her mesleğin ilkeleri ve kuralları vardır. Onu iyi yapan da kötü yapan da vardır. Bunu siyasette de görürsünüz, kurumlarda da görürsünüz. Dolayısı ile her zaman iyi insanlar gitseler de insanların gönlünde kalıcıdır. Bizler basın ile iç içe çalıştık. Görevlerimizin zor olduğunu biliyoruz. Basınımızın zaman zaman gerçekten yapısal olarak birçok mevzuat olarak sorunlarının odluğunu biliyoruz. Bu mesleği icra etmek emek istiyor, zahmet istiyor, gayret istiyor. Bu görevi hakkıyla yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

ÇALIK:  “MALATYA BASINI AHDE VEFA GÖSTERDİ”

Merhum Haydar Karaduman adına ödül töreninin düzenlenmesinin, büyük bir ahde vefa örneği olduğunu belirten Ak Parti MKY Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

”Bugün hepimizin hayatında ister sivil toplum örgütleri olsun, ister siyaset olsun, ister muhtarlarımızın yapmış olduğu çalışmalar olsun, her birimizin hayatına dokunan bir ismi anmak üzere bir aradayız. Tabi temel amaç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamak ama ömrünü Gazeteciliğe adamış, evlatlarını Gazeteci olarak yetiştirmiş ve varını yoğunu Gazeteciliğe, doğru haberciliğe adamış bir ismin anısına düzenlenen ödül törenindeyiz. Ben öncelikle ahde vefa gösteren ve Haydar Karaduman’ı hayırla yâd eden bütün basın emekçilerini canı gönülde kutluyorum.  Haydar Karaduman’ın eminim ki hepimizin hayatında bir izi var, emeği var. Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü, yıllara mahzar anlının terinin, aklının terinin, 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin milletimizi doğru haberle buluşturmak için mesai harcayan bütün gazetecilerimizin medya mensuplarımızın her birini canı gönülden kutluyorum. 10 Ocak Gazeteciler gününüz kutlu olsun. 1.Haydar Karaduman Hizmet Ödüllerinizin de inşallah 100’üncüsüne kadar da devam etmesini diliyorum.”

GAZETECİLİK, HİZMET VE TANITIM ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Ödül Alanların Listesi:

1.Haydar Karaduman Tanıtım Ödülleri:

Ankara Valisi Vasip ŞAHİN, 

Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ramazan ÖZDEMİR

Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal YILDIZ

Bursa Malatya Darendeliler Derneği Başkanı Ali BOZKURT

Ankara Pütürgeliler Derneği Başkanı Güzin KOÇAK

Ankara Barosu Avukatı  Av. İbrahim KALI

1.    Haydar Karaduman Hizmet Ödülleri:

-Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN

-Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

-Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

-Malatya Valisi Aydın BARUŞ

-Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN

-Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun BAY KARABULUT

- Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Sezai  YILMAZ

-Türk Kızılayı Genel Başkanı  Dr. Kerem KINIK 

-LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap KÜÇÜK 

-Malatya ESOB Başkan Şevket KESKİN

-Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan ÖZCAN

1.    Haydar Karaduman Gazetecilik Ödülleri:

-Vuslat Tv Haber Spikeri Beril Dane ÇUHACI

-Sonsöz Gazetesi Yz. İş.Müd. Nihal AĞCA

-İnönü Üniversitesi İletişim Fak. Dekanı Prof.Dr. Ahmet YATKIN

-Vuslat Tv Yönetim Kur. Baş. Selahattin BAYRAK

- Sayfa Editörü M.Erol KURHAN

-Anadolu Ajansı Muhabiri Volkan KAŞİK

-SÖZ Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Onay OZAN

-ÇGD Malatya Şube Başkanı İbrahim GÖÇMEN

-Arapgir Postası Gazetesi Sahibi Kamuran SEZER

-Karar/Ufuk Tv-Bayram OSMANLIOĞLU

- Sonsöz Gazetesi Sahibi Ali ER

-Küresel Gazeteciler Konseyi Yön.Kur.Ü. M. Duran ÖZKAN

-Malatya Flaş Haber Sitesi  Remzi HAYTA

-Yeni Malatya Gazetesi Sahibi  Bektaş KARADUMAN 

Bakmadan Geçme