Hayvancılığa değer katacak tesis

Bursa'nın en fazla göç veren dört dağ ilçesinde kırsal kalkınmanın sağlanması için yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan'a kazandırılan büyükbaş besicilik tesisinin ardından şimdi de 4 dağ...

Bursa’nın en fazla göç veren dört dağ ilçesinde kırsal kalkınmanın sağlanması için yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’a kazandırılan büyükbaş besicilik tesisinin ardından şimdi de 4 dağ ilçesine hizmet verecek bir mezbaha yapımı için düğmeye bastı.

Orhaneli’nin Söğüt Mahallesi sınırlarında bulunan, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçelerine hizmet verecek olan tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devlete ait olan 75 bin metrekare alanın tahsisine ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, yapılacak tesisin dört dağ ilçesinin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Kırsalda kalkınmayı sağlayarak köyden kentin önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hedef doğrultusundaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle merkeze yeni bağlanan tüm ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarının düzenlenmesinden sulama göletlerine, kaliteli tohum, fide ve fidan temininden üretilen ürünlerin pazarlanmasına kadar her alanda yatırımlara devam ediyor. Tarım ürünlerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için süt ürünleri tesisi, biber kurutma tesisi, büyükbaş besi tesisi gibi yatırımlarla tarımsal üretime değer katan Büyükşehir Belediyesi, dört dağ ilçesinde hayvansal üretimin gelişmesine katkı sağlayacak bir mezbaha yapımı için de çalışmalara start verdi. Orhaneli ilçesinin Söğüt Mahallesi’ne yapılacak tesis Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine de hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte mezbahanın yapılması planlanan Orhaneli’nin Söğüt Mahallesi’ndeki alanda incelemelerde bulundu. Dört dağ ilçesinin de kesişme noktasında bulunan 75 bin metrekarelik devlet arazisinin tahsisi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Dağ bölgesinin en önemli geçim kaynaklarından biri hayvancılık. Çiftçilerimin desteklenmesi, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına imkan sağlanması için bu bölgeye hizmet verecek bir mezbaha yapımı için çalışmalara başladık. Burası canlı hayvan ve et borsası olarak 4 dağ ilçemizi de hizmet verecek. Şimdiden bölge çiftçisine hayırlı olsun” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, bölge hayvancılığına büyük bir ivme kazandıracak tesis için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da yapılacak mezbahanın dağ bölgesi için mükemmel bir yatırım olduğunu belirterek, “Üretmek bir şey değil, önemli olan ürünü pazarlayabilmek. Burası yapılınca dağ bölgesinde hayvancılık çok daha ileriye girecek. Bursa’ya bundan sonra çok daha leziz etler yedireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme