Hekimhan Barış Güvercinleri Parkı Açılışı Yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Onursal Adıgüzel, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı önündeki gerçekleşen katliam sonucu hayatını kaybeden Malatyalı gençlerin anısına Hekimhan Barış Güvercinleri Parkı açılışını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Onursal Adıgüzel, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önündeki gerçekleşen katliam sonucu hayatını kaybeden Malatyalı gençlerin anısına Hekimhan Barış Güvercinleri Parkı açılışını yaptı.

Açılışa CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Parti Meclisi Üyeleri, CHP Malatya il örgütü ile 10 Ekim aileleri de katıldı.

Bakış: İnsanlar kaybettiklerinde değil, direnmekten vazgeçtiklerinde yenilir.

Hekimhan Belediye Başkanı Karadağ açılışa ilişkin “10 Ekim’de katledilen 104 kardeşimiz için Hasançelebi’de ağaçlandırma sahası ayırmıştık. Bu sene de Çiğli Belediye Başkanımızın katkılarıyla birlikte belediye önünde 3 dönümlük bir alan ayırdık. Yine Kartal Belediye Başkanımıza da yine anıta yönelik katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hekimhan Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe devam edeceğiz” dedi.

10 Ekim Aileleri adına Abdullah Bakış “74 aydır acımız dinmedi. Suçluların cezalandırılması isteğimiz karşılanmadı. Her mahkemede bir kez daha yıkılıyoruz. Anladık ki, hem evlatlarımızı ellerimizden almışlar, hem de hukuk ve demokrasiyi. Sözümüz var Barış Güvercinlerine. İnsanlar kaybettiklerinde değil, zalimlere karşı direnmekten vazgeçtiklerinde yenilir. Sizleri unutmadık, unutturmayacağız. Bu anıt parkın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün 10 Ekim’de kaybettiğimiz kardeşlerimizin anısını yaşatma adına önemli bir kazanım gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde 104 canımızı kaybettik, hiçbirini birbirinden ayırt etmek mümkün değil ama Malatya’da gençlik kollarında görevli 7 genç ile 12 kardeşimizi kaybettik. Bu kardeşlerimiz bizle birlikte afiş asan, yürüyen kardeşlerimizdi. Onları çok özlüyoruz. Bu anıta emeği geçen Genel Başkan Yardımcılarımız Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel ve belediye başkanlarımıza aileler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksel: Bu anıt parkın ailelerin acısını bir nebze hafifletmesini diliyorum

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Biz 10 Ekim’i derinden yaşadık. Gençlik kollarımızdan kardeşlerimizle birlikte 104 canımızı kaybettik. Onların aileleri bizim ailemiz. Onların anısını yaşatmak, acılarını paylaşmak hepimizin sorumluluğu. O gün ülke olarak ağladık. Burada bu anıyı yaşatırken ailelerin acısını bir nebze bastırabiliyorsak ne mutlu bize. İnanıyorum ki, bu çabalarımız bitmeyecek ve böyle acılar yaşamayacağız” dedi.

Gümrükçü: Bu park barış, kardeşlik ve birliğimizi dosta düşmana gösterecek

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise konuşmasında “Bu parkın bizim için üç manası var. İlki, ben de gençlik kolları üyesi olarak bu parti için çalıştım. Bu parti bana belediye başkanı olma şansı verdi. Bu parka katkı sunmak benim için ömür boyu onur verecek. İkinci manası kardeşliktir. Kardeşlik kültürünü yaşatmamız lazım. Biz Hekimhan Belediyesiyle kardeş belediyesiyiz. Meclisimizden bu anıt kararı oy birliğiyle geçti. Çiğli’yle Hekimhan’ın kardeşliğini yaşatmak istedik. Üçüncü mana ise barıştır. Ülkemizin en büyük ihtiyacı barıştır. Birilerinin siyasi hırsı yüzünden 104 canımızı kaybettik. O patlamada yaralanan dostlarımız bizimle birlikte çalışıyor. Burada dosta düşmana birliğimizi, kardeşliğimizi ve barışa olan inancımızı gösteriyoruz. Bu parkta oynayan çocukların barış güvercini olmalarını diliyorum” dedi.

Adıgüzel: Çocuklarımızı kurban edenler hesap verdiği zaman barışacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel konuşmasında “Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadık. Anneleri, babaları, kardeşleri mahkeme kapılarında adalet arıyor. Bugün biz acıları paylaşıyoruz. Çok önemli bir çalışma yapıldı burada. Genel Başkanımızın çok önemli bir vurgusu var ‘biz barışmaya başlayacağız’ diyor. Çocuklarımızı katliamlara kurban edenler hesap verdiği zaman yaşayacağız, barışacağız. Bütün acıların tarafları adalet önünde hesap verdiğinde barışacağız. Ayrıca Veli Ağbaba’ya da buradan teşekkür etmek istiyorum. Her fırsatta Malatya için çalışıyor. Ekonomik kriz içerisindeyiz. Bu açmazdan hızlı bir şekilde çıkmak istiyoruz. Eğer bu ülkede hızlıca adaleti, demokrasiyi sağlarsak ekonomi de hızlı şekilde düzelecek. Hekimhan’da böyle bir çalışma yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ağbaba: Bizler yaşadıkça çocuklarımızın isimleri ve amaçları bizlerle yaşayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise şunları söyledi:

“Buradaki parkın amacı hem acıyı unutmamak, hem de acıyı anıyı yaşatmak. Ankara’nın tam göbeğinde, Türkiye’nin yatak odasına, birilerinin büyük bir ihmal ve yönlendirmesiyle üç barbar 104 insanı katletti. Bu Türkiye’nin büyük acılarından ve ayıplarından birisidir. Bu acıyı hiç unutmayacağız. Dün 10 Aralık’ta Beşiktaş Stadının önünde bir katliam daha yaşanmıştı, onun yıl dönümüydü. Merasim Sokak’ta öldürülen Eda’yla, 10 Ekim’de öldürülen Eren’in hiçbir farkı yok. Bu katilleri ve bu siyasetin Türkiye’den yok olması dileğimi buradan iletmek istiyorum. Amacımız barışı ve kardeşliği inşa etmek. Bu toprakların hamurunda hoşgörü, barış, kardeşlik var. Yunus Emreler, Mevlanalar, Ahmet Yeseviler yetişti bu topraklarda. Hekimhan’da mezhebin, etnik kimliğin önemi yok. Hekimhan’daki en önemli değer Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu anıta vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Ailelerimiz çok büyük acılar yaşadılar. Bizim içimizde yanan çok büyük acıdır. Bir parça bu acıya ortak olabiliyorsak bizim için en büyük onur da odur. Biz yaşadığımız müddetçe bu çocuklarımızın isimleri ve amaçları bizlerle yaşayacak.”

Bülten

Bakmadan Geçme