Hekimhan'daki altyapı çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Ertan Mumcu, Hekimhan ilçesinde altyapı çalışmalarını inceledi.

MASKİ'den yapılan açıklamaya göre MASKİ Genel Müdürü Mumcu, Hekimhan ilçesinde tamamlanan ve devam eden altyapı çalışmalarını inceledi.

MASKİ'nin ilçede 30 milyon lira maliyetindeki 292 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımını tamamladığını kaydeden Mumcu, şunları aktardı:

"Bu yatırımın 19 milyonluk kısmı olan 160 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapısını ilçe merkezine kazandırdık. DAP kapsamında yaklaşık 4,5 milyon lira değerinde 44 kilometre tarımsal sulama kanalı inşa ettik. Bunların haricinde rutin işlerimiz devam ediyor. İlçemizin çevre mahallelerinde 1,2 milyon lira değerinde 2 bin 440 metrelik içme suyu şebeke hattı döşeme, depo ve fosseptik yapımı çalışmalarımız da ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor."

Mumcu, ilçe merkezinde proje dışı kalan Karşıyaka ve Turgut Özal mahallelerinin kanalizasyon ve atık suyuna çözüm bulmak için inceleme yaptıklarını vurguladı.

Bakmadan Geçme