Hekimhan, Kale ve Arguvan ilçelerinde tören düzenlendi

Malatya'nın Hekimhan, Kale ve Arguvan ilçelerinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'ndaki programda, Hekimhan Matematik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Fatih Haras, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Programda, "En Güzel İstiklal Marşı Okuma" yarışmasında dereceye giren Büşra Kırımlı'nın sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Slayt, oratoryo ve tiyatro gösterilerinin yapılığı, öğrencilerin şiirler okuduğu programa, İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Vekili Emin Kılıçaslan, Cumhuriyet Savcısı Çağrı Pektaş, Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Ersöğütçü, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kale

Kale ilçesi İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda İngilizce öğretmeni Esra Eken, günün anlam ve öneminine ilişkin konuşma yaptı.

Eken, konuşmasında, her yıl 12 Mart tarihinin İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü olarak kutlandığını hatırlatarak, "İstiklal Marşı 'Korkma!' seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir. Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de bize yakışmazdı." dedi.

Program, öğrencilerin şiirler okuması ve sinevizyon gösterisiyle sona erdi. Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen, Halk Eğitim Müdürü Aziz Ayaz, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Arguvan

Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "İstiklal marşımız, yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dolu bir şairin, dizelerinde milletin ruhuna işleyen işgal acısını tercüme etmiş olması ve bedeli ne olursa olsun diz çöktüğüne, boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı aziz Türk milletinin işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi nedeniyle son derece özel, son derece kıymetlidir." dedi.

Konuşmanın ardından Arguvan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan "İstiklal Marşı'nın Kabulü" konulu tiyatro sunuldu. Program, günün anlam ve önemine yönelik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Cumali Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay ve daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakmadan Geçme