Hizmet Adamı İhsan Akın

Türkiye de eşine az rastlanır uygulamalarıyla kuruluşundan bu güne hep çıtayı yükseltmiş hem de çalışmalarıyla ve dik duruşuyla yetiştiricisinin gönlünü kazanmış ender insanlardan biri İhsan Akın.

Türkiye de eşine az rastlanır uygulamalarıyla kuruluşundan bu güne hep çıtayı yükseltmiş; hem de çalışmalarıyla ve dik duruşuyla yetiştiricisinin gönlünü kazanmış ender insanlardan biri İhsan Akın.
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın 2007 yılında Malatya da parmakların sayısını geçmeyecek kadar üretici ile girdiği bu yolda binlerce Koyun Keçi yetiştiricilerini bir çatı altında toplamayı başarmış; onların umudu olmuştur.
Türkiye de dahi örnek gösterilirken başarılı projelere imza atan Özü Sözü bir Başkan İhsan Akın haftanın 7 günü imkanlar ölçüsünde dağ, bayır, mezra, demeden nerede yetiştirici var ise onları ziyarete giden, sorunları yerinde inceleyip istişare eden ve sorunları çözen " Oturmakla sorun çözülmez, Lafla hizmet yapılmaz, İcraat Sahada olur " diyerek her zaman sahada yetiştiricisiyle vakit geçiren Başkan İhsan Akın diğer birliklere de örnek olurken çalışmaların karşılığını ise yetiştiricilerin " Allah Razı Olsun Başkan " sözleriyle karşılık buluyor.
Hiç bir ayrım gözetmeden Kar, Kış, Yağmur, Çamur, Sıcak demeden Malatya'nın tüm bölgelerine giderek yetiştiricilerini ziyaret eden İhsan Akın 2007 yılında başlattığı hizmet serüvenini Malatya Tarım Platformunu kurarak devam ettiriyor. Sorun ve sıkıntıların çözümü Malatya da olmadığı yerde Ankara'yı mesken etmiş vaziyette.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna seçilen İhsan Akın Yetiştiricilerin sorunlarını daha güzel yukarıya duyurabiliyor. Aynası İştir Kişinin Lafa bakılmaz sözüyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan İhsan Akın hizmetleriyle herkesin gönlünü kazanmış vaziyette.
Yetiştiricilerin " Biz Senden Razıyız Allah'ta senden Razı Olsun Başkan " sözleriyle her gittiği yerde sevgi seliyle karşılanan İhsan Akın " Bu Can Bu bedende olduğu sürece Yetiştiricilerimize ve Ülkemize hizmet etmek benim Boynumun Borcudur. Ülkemi ve Milletimi seviyorum. " dedi.

Haber ve Resim: Kayhan İnceoğlu

Bakmadan Geçme