İki altın kemerli ağa oldu, tarihe geçti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası iş adamı Seyfettin Selim'e ikinci altın kemeri taktı. Seyfettin Selim, iki altın kemerli ağa unvanıyla rekor kırarak tarihe geçti.656'ncı Tarihi...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası iş adamı Seyfettin Selim’e ikinci altın kemeri taktı. Seyfettin Selim, iki altın kemerli ağa unvanıyla rekor kırarak tarihe geçti.

656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 8. kez Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim’i şehir merkezinde karşılamasıyla başladı. Ağa Seyfettin Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ilk gününde davul zurna eşliğinde gösterişli bir şekilde karşılandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan öncülüğünde, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eski Kırkpınar ağalarının katılımları ile oluşturulan kortej, Edirne Belediyesi önünden davul-zurna eşliğinde hareket ederek ağayı karşılamak üzere Talatpaşa asfaltına kadar yürüdü.

Talatpaşa asfaltından şehir merkezine doğru yaya olarak gelen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile buluşan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Ağa Selim’e, 2’nci ağalık kemerini takarak, ardından çiçek verdi. Ağa’nın karşılanmasının ardından kortej, asfalt boyunca belediye binasına doğru hareket etti. Ağa Selim ve Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra belediye binasından hareket eden kortej, Atatürk Anıtı’na geldi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Başkanı Gürkan ve Kırkpınar Ağası Selim, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırkpınar Marşı ile anıttaki tören son buldu.

Tören, Adalı Halil ve Kara Emin’in de mezarlarının bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı’nda devam etti. Kara Emin ve Adalı Halil’in mezarı başında, ebediyete göçmüş tüm pehlivanlara dualar edildi.

Sabah programı pehlivanlar mezarlığında son bulurken, 656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılışı saat 18.30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak. Seyfettin Selim, iki altın kemerli ağa unvanıyla rekor kırarak tarihe geçti.

Bakmadan Geçme