İnternet Haber Sitelerini görmezden gelmenin amacı ne olabilir? 

Malatya Sanal Haber İmtiyaz Sahibi Yasin Derin Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 30. yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen ödül gecesi nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı. 

Malatya Sanal Haber İmtiyaz Sahibi Yasin Derin Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 30. yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen ödül gecesi nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı. 
30 Yıl'a Büyük Ufuklar Gerekirdi
1989 yılında Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL'ın teşvikiyle kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyeti 30. Yılına girdi. Bunu taçlandırmak için bir gece düzenlendi. Geceye Malatya'nın atanmış ve seçilmiş bütün mülki amirler ve idareciler katıldılar. Güzel bir geceydi. 30 yılın hatrına yakışır bir organizasyondu diyebiliriz. Bu anlamda organizasyonu düzenleyen herkesin eline emeğine sağlık.
Gazetecilik, basın halkın doğru haber alma kanallarıdır. Düşünce özgürlüğünün ve fikir hürriyetinin olmazsa olmazlarıdır. Bu anlamda çalışan bütün yerel basın emekçilerin gününü kutluyoruz.
Gelelim gecenin kutlamasına... Ödül gecesine Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile çok sayıda davetli katıldı.
Buraya kadar her şey normal. Şimdi geceye damga vuran skandallarından bir kaç tane yazalım.
Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen törende, anonslarda adeta skandal yaşandı. Törende hazır bulunan Protokol anons edilirken, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’nun adı hiç anılmadı ve Fendoğlu'da tepki göstererek salondan ayrıldı.
Malatya'da 30. Yıl için düzenlenen kutlamada fikir hürriyetine yakışmayan başka şeyler de yaşandı. Bu anlamda bir kaç soru sormak gerekiyor.
2 TV ve 3 Gazete yada 4 Gazete arasında ödülleri eşit şekilde paylaşmak mıydı amaç, yoksa gerçekten başarılı gazetecilere ödül vermek miydi?
Merak edilen diğer bir husus, Malatya'nın 2 TV ve 3 Gazetede ödül almayan çalışanı kaldı mı?
Çağımızın gerçeği olan İnternet Haberciliğinde hiç mi bir tane Başarılı Gazeteci yoktu da bir ödül verilmedi?
İnternet Haber Sitelerini görmezden gelmenin amacı ne olabilir?
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Turgut ÖZAL'ın bir nevi mirası hüvviyetindedir. O halde yapılan faaliyetler Turgut ÖZAL'ın ufuk dünyasına yakışmalıdır. Yerel basının topyekün desteklenmesi ve teşvik edilmesi özellikle yeni meslektaşların cesaretlendirilmesi ile mümkün olabilir. Bu şekilde ÖZAL'ın düşünce dünyasına yaklaşmış oluruz.
Malatya basın anlamında Vali Aydın BARUŞ'un da dediği gibi çok zengin bir ildir. Ama ne yazık ki mevcut zenginlik geceye yansımamıştır.
Kısacası Malatyamıza yakışmayan bir ödül gecesi oldu. Adeta kendi kendilerine ödül verdiler dedirtecek bür tören oldu. Malatya dar ufka sahip bir il olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Bu anlamda özgür, doğru haber almanın teminatı basın emektarların nice seneler görmelerini ve gayretlerine gayret eklenmesini temenni ediyoruz.

 YASİN DERİN

Malatya Sanal Haber

Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi

Bakmadan Geçme