İşadamı Salik, Yeni Malatyaspor'a adaylığını açıkladı

Evkur Yeni Malatyaspor’da 2 Haziran’da yapılacak seçimli olağan kongre öncesi İşadamı Şevket Salik Yeni Malatyapor Başkan Adaylığını Açıkladı.

Birlikte güzel bir sohbet fırsatı yakaladık bugün. Siz değerli gazeteci dostlarımızın da yakından takip ettiği projelerimizi yüz yüze paylaşma, fikir alışverişinde bulunma fırsatı bizler için çok değerli.
Bilindiği üzere Malatya'mızın en önde gelen değerlerinden olan Yeni Malatyaspor kulübümüz ile ilgili sorunlar bitmek bilmiyor.
Malatyaspor'umuz sportif anlamda her ne kadar başarı sergilese de yönetimsel anlamda problemler yaşıyor.
Öncelikle mevcut yönetimin döneminde 5 yılda 30 civarında yabancı futbolcu alındı. Bunlardan sadece 2 tanesinden para kazanıldı. Sisokko, Barazite ve Dia'dan 5 milyon Euro zarar etti. Burada da kulüp menajeri ile yapılan işbirliği kulübümüzü zarara uğrattığı aşikârdır, her şey ortadadır.
Takımımız şuanda 5'inci sırada ve taraftar kendi sahamızda olan maçlara gitmiyor. Çünkü şehir ve taraftar 'Tek Adam' anlayışıyla yönetildiğinden dolayı ve bunun sebebi ise yönetim olarak şehri ve camiayı kucaklayacak organizasyonlar yapılmıyor. İstanbul'dan yönetilen Malatyaspor'umuzu biz Malatya'ya emek veren işadamları olarak bulunduğu kentten yönetmek istiyoruz.
Kalıcı olmakta tesisleşme ve altyapı konularında çok ağır adımlar atılıyor. Kulübümüze bağlı altyapı kategorilerinde çok ciddi başarısızlık mevcut. Bunun sebebi ise alt yapıdaki önemsizliğin ve düzensizliğin göstergesidir. Ayrıca bu hataların en büyük etkeninden biri ise profesyonel bir ARGE ekibinin bulunmamasıdır.
Yeni Malatyaspor'umuz mevcut yönetime sıfır borçla teslim edildi. Şuan da ise kulüp çekilen krediler ile yönetiliyor. Şuan ki mevcut yönetim kurulundan hiç kimsenin kulübe maddi katkısı bulunmuyor. Yıllar önce Malatya'yı terk etmiş İstanbul'da yaşayan Malatyalılar takımımız oradan nasıl yönetecek, nasıl katkı sağlayacaklar?
Süper Lig'de bulunan Anadolu takımları ve büyük takımlar kendi gençlerini, kendi öz evlatlarını oynatırken, Malatyasporumuz bu ligde 1 futbolcu bile oynatmıyor. Neden Malatya'nın çocuğuna sahip çıkılmıyor.
Süper Lig'de oynayan Anadolu takımlarından Akhisarspor geçen yıl UEFA kupasına gitti, ancak bir sonraki yıl o havadan çıkamadıklarından dolayı kümeye düştüler ve git gide düşmeye devam ediyorlar. Bu yönetim ile devam edilirse bunlarda bu havadan çıkmadan Allah korusun Malatyaspor'umuz kümeye düşebilir.
Yeni Malatyaspor kurulurken tüzükte kulübümüz 'borçlandırılmayacak' vaadiyle kuruldu. Ancak bir sonraki kongrede mevcut yönetim, kulübümüz adına bankalardan kredi çekilmesi yoluyla borçlandırılmasının önü açıldı ve son kongrede açıklanan kulübün borcu ise 23 milyon TL diye belirtildi.
Mevcut yönetim, sportif olarak başarılı ancak mali açıdan başarısızdır. Her şeyi Büyükşehir Belediyemize yaptırdı.
Bu sezon satılan oyunculardan gelen gelirin dışında 77 milyon TL gelir var. Halen bu kadar gelire rağmen Yeni Malatyaspor'umuz borçlu mudur? Maç gelirleri ve Ziraat Türkiye Kupası gelirleri hariç.
Geçen sene Yeni Malatyaspor'a seçilen yöneticilerden istifa edenler oldu. 'Neden istifa ettiler' diye kendilerine soruyorlardır umarım.
Mevcut yönetim seçildiği günden bugüne kadar belediyeden ne kadar destek aldı, kendi cebinden ne kadar harcadı bunlar bilinmiyor.
Yeni Malatyaspor kulübümüz bunca yıl Malatya'da bulunan diğer branşlara ne katkıda bulundu? Malatyaspor'un bugünlere gelmesine büyük emek sarf eden Malatya'mızın değerli basın mensupları Gibi gibi gibi….. bir çok sorunlar mevcut sabaha kadar konuşsak bitmez. Artık problemler, sorunlar değil icraat konuşacak.
Öncelikle Yeni Malatyaspor kulübüne Allah'ın izniyle seçildiğimiz zamanın ilk günü kulüp binasına gazetecilerle gidip mali tabloyu açıklayacağız. Nerelere ne verildi? Ne satıldı? Ne alındı? tek tek kamuoyuna duyuracağız. Arından ise borçları kapatacağız.
Yeni Malatyaspor artık bir sporcu fabrikası olacak, kendi öz kaynağından farklı branşlardan sporcu yetiştirecek ve ilk futbol okulunu Malatya'ya biz kuracağız.
Altyapı başta olmak üzere A takımda da Malatya'nın kendi değerlerine kendi çocuklarına şans vereceğiz.
İlk günden itibaren katacağımız projelerle hız kesmeden ülke futboluna Malatya'nın yeni Cengiz Ünderlerini, Çağlar Söyüncülerini yetiştireceğiz. Bu konuda her şeyi yapacağımızın sözünü veremem, ancak sözünü verdiğimiz şeyleri yapacağımızın da garantisini veririm.
Şuan ki mevcut yönetimin anlaştığı reklam ve sponsorluk anlaşmaları ne kadar ise biz iki katına çıkararak, kulübümüzü maddi açıdan da başarıya ulaştıracağız.
Belediyelerden maddi destek beklemeden kendi yönetimimizin oluşturacağı bütçe ile takımımızı ligin her sezonunda hem mali, hem de sportif açıdan başaralı bir kulüp haline getireceğiz.
En önemli projemiz ise önceliğimiz 'Yeni Malatyaspor' değil sadece 'MALATYASPOR'  olarak kalacak, 'Yeni' ibaresinin kalkması için girişimlere başlayacağız
Menajerleri değil taraftarlarımızı mutlu edecek, yürekleri soğutacak futbolcuları kadromuzda bulunduracağız.
Malatyaspor kentte sadece 'futbol' ile anılıyor. Basketbol, Hentbol, Voleybol ve benzeri birçok branşta 'Malatyaspor' adı altında anılması projelerimiz arasında. Malatya'mız sadece 'futbol' ile anılmayacak Malatyaspor'umuz her branşta anılacak, 'futbol' kenti değil her branşta 'spor' kenti olacak ve böylelikle bu faaliyetleri hayata geçirdiğimiz anda Büyükşehir Belediyemiz üstündeki maddi yük kalkmış olacak.
Yeni Malatyaspor eskiden olduğu gibi yine tüm Malatya'nın efsane Malatyaspor'u olacak.
Kulübün kalıcı gelirlere kavuşması için yönetim kurulunun projelerini hayata geçireceğiz.
Süper Lig'de istatistiklere göre; 'en az altyapısından A takımda futbolcu oynatan, hatta hiç oynatmayan kulüp Yeni Malatyaspordur' deniliyor. Göreve geldiğimiz sürede her sezon altyapısından, A takımda oyuncu oynatan kulüpler sıralamasında zirvede olacağız.
Kitlesel oluşumlarla şehrimize gelen takımların yöneticilerini sanayiciler ve işadamları ile buluşturup şehrin turizmini ve iş dünyasındaki başarılarını tanıtıp, yatırım yapmaya davet edeceğiz.
Arkadaş birde Malatya'da bu takımı yöneteceğiz derken tek başımıza veya yönetimimizle değil tüm Malatyalılarla yöneteceğiz. Bunun ile birlikte tüm mesaimi takımıma harcayacağım. Ulaşılamayan bir başkan değil her zaman ulaşılabilir bir başkan olacağım takımımız için.
Genel kurul kararı alınmadan önce başkan olmak istediğimi söylemiştim. Şimdi genel kurul kararı alındı. Yeni Malatyaspor ile ilgili projelerimi hayata geçirme fırsatı doğdu. Buradan Malatyaspor camiasına seslenmek istiyorum. Yeni Malatyaspor kulübü başkanlığı için resmen aday olduğumu açıklıyorum.
 

Bakmadan Geçme